Marți, 27 Martie 2018, începând cu ora 19:00, Teatrul Național Lucian Blaga din Cluj-Napoca te invită la Ziua Porților Deschise.

Ziua Porților Deschise la Teatrul Național Lucian Blaga din Cluj-Napoca

Program

Evenimente pentru copii

 • orele 11:00 – 12:00
  Punguța cu doi bani de Ion Creangă. Regia: Decebal Marin. Recomandare de vârstă: 3+. Punguța cu doi bani de Ion Creangă, în regia lui Decebal Marin. Scenografia este semnată de Sandu Marian, iar ilustraţia muzicală de Traian Păcurar. În distribuţie: Ramona Atănăsoaie, Andra Ștefan, Iulian Lungu, Ionuţ Constantinescu, Călin Mureşan, Angelica Pamfilie, Robert Gutunoiu şi Ion Iurcu. Aventurile cocoșului și punguţei sale pierdute sunt trăite cu sufletul la gură şi hohote de râs nu doar de copii, ci și de adulți, Punguța cu doi bani fiind o poveste și pentru cei mari. În spectacol, povestea plină de haz a cocoșului cel isteț este îmbogățită cu situații și personaje noi, adăugând un plus de savoare basmului.
 • orele 13:00 – 13:50 și 14:00 – 14:50
  Atelier de mânuit marionete cu Andreea Bolovan și Ionuț Constantinescu (Teatrul de Păpuşi Puck) (pentru copii). Recomandare de vârstă: 7+. Acces: 15 copii pe serie.
 • orele 12:30 – 13:20 și 13:30 – 14:20
  Atelier de confecționat păpuși și elemente de decor pentru teatru de păpuși, coordonator: Elena Ilaș (Teatrul de Păpuşi Puck). Recomandare de vârstă: 10-13 ani. Acces: 15 copii pe serie. Atelierul este o încercare de a construi, din imaginație, siluete-personaje cu care se va putea crea o mică poveste. Personajele vor fi desenate și decupate, vor avea dou
 • ă fațete, una desenată și una neagră. Siluetele de oameni și copii, de animale și animale fantastice, vor constitui suportul pentru un mic show despre lumea reală și cea fantastică a umbrelor.

 • orele 12:30 – 14:00
  Quiz á la T cu Daniela și Grig pentru elevi de clasele VII-VIII. Participare pe bază de înscriere la adresa de e-mail quiz@teatrulnationalcluj.ro. Concursul este deschis pentru șapte echipe de câte trei-cinci participanți. Premiul I – câte o invitație de două persoane la un spectacol ales în luna aprilie și câte un afiș cu un autograf de la orice actor al TNC, alături de o reducere de 50% din consumația de la Doamna T. Premiul II – câte o invitație de două persoane la un spectacol ales în luna aprilie și câte o insignă cu TNC, alături de o reducere de 30% din consumația de la Doamna T. Premiul III – câte o invitație de două persoane la un spectacol ales, alături de o reducere de 10% din consumația de la Doamna T.
 • orele 11:00-17:00
  Măști de desenat – zonă de creație

Evenimente pentru adulți

 • orele 14:00 – 19:00
  Cronici interactive – instalaţie video interactivă realizată de Lucian Matei și Mădălina Mânzat
 • orele 15:00 – 15:50
  Spiritul comic pe scena Teatrului Național Cluj-Napoca – dezbatere. Participă actorii Anca Hanu, Sânziana Tarța, Cătălin Herlo și Radu Lărgeanu. Moderator: Ștefana Pop Curșeu.
 • orele 15:00 – 17:00
  Caleidoscop – instalație performativă realizată de Reactor de creație și experiment. Este o încercare de a (re)scrie fragmente din istoria recentă a teatrului prin intermediul a 16 discursuri. Fie că vorbim de discursuri din toate deceniile, transmise de către diferite personalități, sub forma Mesajelor de Ziua Internațională a Teatrului, de mesajele trimise de reprezentații spațiilor de teatru clujene sau de mesajele adunate de la lucrătorii din aceste spații (pompieri, garderobiere, mașiniști, voluntari etc), instația va încerca să construiască o hartă a lucrurilor care ne leagă, a diferențelor dintre noi, totul prin intermediul pasiunii și muncii noastre comune – teatrul. Și pentru că teatrul aparține și celor care îl văd, instalația le va da spectatorilor ocazia să scrie propriile lor mesaje. Timp de două ore, cele 16 discursuri selectate vor putea fi ascultate în cadrul unei instalații performative iar o dată la 30 de minute, performerii vor citi textele lăsate de vizitatorii instalației.
 • orele 16:00 – 16:50
  Colţul Restituiri: D’ale carnavalului. Regia: Mona Marian. Fragmente urmate de discuții cu publicul, la care vor participa actori din distribuția spectacolului: Elena Ivanca, Ovidiu Crișan, Adrian Cucu și Cristian Grosu.
 • orele 17:00 – 17:50
  Repetiție deschisă: Craii de Curtea Veche. Regia: Răzvan Mureșan. Scenografia: Andreea Săndulescu. Repetiție urmată de discuții cu publicul.
 • orele 18:00 – 19:00
  Actorii Dorina Chiriac și Tudor Chirilă în dialog cu publicul

Evenimente speciale

 • orele 12:30 – 16:00
  Vizite în culise, ghidate de actorii teatrului
 • orele 12:30 – 16:30
  Întâlniri epistolare cu actorii teatrului. Recomandare de vârstă: 14+.
 • orele 13:00 – 14:30 și 15:00 – 16:30
  Profu’ de Jean-Pierre Dopagne. În distribuție: Mihai Florian Nițu. Textul belgianului Jean Pierre Dopagne pune în prim-plan omul vremurilor noastre, cu angoasele lui, inadaptatul care trăieşte în lumea literaturii şi care vrea să le deschidă elevilor porţile spre lumile din cărţi, lovindu-se de sufletele uscate dintr-un început de mileniu în care sensibilitatea omenească s-a modificat genetic. Erou modern, el refuză să se dea bătut, visează să-i redea şcolii sufletul pierdut. Acest idealist, zdruncinat de violenţa din mediul liceal, comite o faptă ireparabilă, îşi împuşcă elevii din ultimul an de liceu. Autorul ne alterează amintirile zilelor de şcoală pentru a ne speria, pentru a ne face să râdem şi mai ales pentru a ne da de gândit. Reprezentațiile vor fi urmate de discuții, la care sunt invitați să participe în special liceeni și profesorii lor.
 • orele 15:00 – 19:00
  Cabina de film – un proiect prin care invităm spectatorii să intre în cabina noastră de film și să răspundă la câteva întrebări, prin care dorim să ne cunoaștem mai bine spectatorii. Pe baza acestor răspunsuri se va realiza un film de mediu-metraj, care va fi proiectat la Noaptea Porților Deschise.

Pe toată durata evenimentului

 • Meșteri și meșteșuguri (Asociația Meșterilor Populari Clujeni): demonstrații de încondeiat ouă, olărit și țesut
 • Librăria Librarium și Librăria Teatrului Naţional Cluj-Napoca
 • Cafeneaua Doamna T
 • Expoziție de costume din spectacolele Teatrului Național

Acces gratuit, în limita locurilor disponibile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *