Joi, 1 Martie 2018, între orele 9:00 şi 14:00, la la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca va avea loc evenimentul intitulat Ziua Interacţiunii Om-Animal (ZIOA), ediția a XV-a.

Ziua Interacțiunii Om - Animal (ZIOA)

Evenimentul va cuprinde cursuri de psihologie animală, prelegeri interactive, exerciții pentru copii, activități de interacționare cu animale de terapie, standuri de consiliere comportamentală, standuri de informare cu privire la adopțiile și deținerea responsabilă a animalelor de companie, standuri cu obiecte de artă.

Ziua Interacţiunii Om – Animal este un eveniment al consorțiului UBB – USAMV, instituții reprezentate de Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, respectiv Facultatea de Medicină Veterinară Cluj-Napoca. Evenimentul are ca scop promovarea cunoștintelor și a atitudinilor optime față de animale, a efectelor terapeutice ale interacțiunii om-animal și a deținerii responsabile a animalelor de companie.

ZIOA aduce împreună participanți din domeniile protecției animalelor, promovării adopțiilor, activităților și terapiei asistate de animale, ghidajului persoanelor nevăzătoare, precum și experți în managementul riscului zoonotic și prevenția abandonului, atrăgând sute de participanți la fiecare ediție.

Evenimentul are două ediții anuale, ediția de primăvară – găzduită de Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei – marcând începutul cursului semestrial de Psihologie Animală, respectiv ediţia de toamnă, organizată la Facultatea de Medicină Veterinară pentru a marca Ziua Internaţională a Copiilor (1 iunie).

ZIOA se organizează pe bază de voluntariat de către studenți și cadre didactice ale UBB și USAMV, participanți cu standuri informaționale, obiecte de artă și artizanat pentru donații, activități cu animale și oameni, ateliere de lucru…

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.

Acces gratuit.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top