Joi, 19 Octombrie 2017, începând cu ora 19:00, la Cărturești din Iulius Mall Cluj va avea loc un concert susținut de Zănatec.

Zănatec

Zănatec este un proiect care reunește muzicieni și instrumentiști în diverse formule, pentru diferite tipuri de evenimente. S-a născut din pasiunea Haniei Moldovan pentru muzica clasică și din dorința ei de a o aduce mai aproape de oameni. Importantă a fost și intuiția că în calea acestei întâlniri stă de multe ori tocmai rigiditatea în care s-a învăluit această artă – sălile somptuase, costumele de gală, liniștea abisală, nevoia de-a poza în cunoscător și teama de-a nu te face de râs aplaudând la momentul nepotrivit.

Totul poate fi altfel, spune ZĂNATEC. Pentru că muzica clasică e superbă și nu are nevoie de nicio haină de gală. O știm cu toții fără a fi conștienți de asta, din filme, din desenele animate ale copilăriei. O putem asculta oricând și oriunde. Și pentru a o simți mai aproape sunt de ajuns cateva cuvinte bine alese – o mediere minimală, pe care o pot face muzicienii. Simplu!

La Cărturești îi veți asculta și cunoaște pe Ilinca Forna (vioara întâi), Diana Covaci (vioara a doua), Andrei Pintea (violă) și Adela Hania Moldovan (violoncel). Ei vor interpreta Cvartetul American de Antonín Dvořák.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *