Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est și principalul transportator aerian din România, sărbătorește un reper important pe aeroportul internațional Avram Iancu din Cluj–Napoca: zece milioane de pasageri transportați. Norocosul pasager cu numărul zece milioane a călătorit pe zborul Cluj-Napoca – Atena și a fost întâmpinat la destinație cu un voucher cadou din partea echipei WIZZ.

Wizz Air sărbătorește zece milioane de pasageri în Cluj-Napoca

În 2018, Wizz Air oferă peste două milioane de locuri la vânzare pe rutele sale la prețuri scăzute din Cluj-Napoca, de la doar 39 lei (un singur segment, cu toate taxele obligatorii incluse). Pe lângă viitoarele rute spre Liverpool din octombrie, Lyon din noiembrie și Birmingham în decembrie, Wizz Air oferă acum din Cluj-Napoca zboruri către 35 de destinații din 16 țări. În ultimii zece ani, de când WIZZ operează din Cluj, compania a investit constant în rețeua sa aflată în continuă creștere, aducând și mai multe oportunități de călătorie și oferind cele mai mici prețuri posibile pentru clienții săi.

Cele șase aeronave alocate bazei din Cluj-Napoca reprezintă o investiție de peste 600 de milioane de dolari, iar aproape două sute de membri fac parte din echipa WIZZ locală. Compania își va extinde operațiunile în noiembrie, prin alocarea celei de-a șaptea aeronave pe aeroportul internațional din Cluj–Napoca, ceea ce va genera o investiție de încă o sută de milioane de dolari. În 2017, peste 1,8 milioane de pasageri din și spre Cluj s-au bucurat de prețurile reduse WIZZ, de sistemul de rezervări ușor de folosit, precum și de serviciile de bord de cea mai bună calitate. Operațiunile WIZZ din Cluj-Napoca susțin peste 1.400 de locuri de muncă la nivel local (conform ACI – Airports Council International – la fiecare un milion de pasageri transportați pe parcursul unui an se facilitează 750 de locuri de muncă în regiune) în industriile de aviație și de turism.

Primul zbor al WIZZ de pe aeroportul din Cluj-Napoca a avut loc în octombrie 2007 și de atunci compania a crescut continuu rețeaua sa. Din România, WIZZ oferă acum, în total, 144 de rute spre 22 de țări, de pe zece aeroporturi locale. Alocarea unei noi aeronave pe aeroportul din Cluj, în noiembrie 2018, face ca numărul flotei din România să ajungă la 25 de aparate de zbor, iar numărul angajaților la mai mult de 1.000. Cu mai mult de 8,9 milioane de locuri la vânzare pe rutele sale din România, inclusiv începerea a 25 de noi rute în 2018, capacitatea WIZZ a crescut de la an la an cu 14%.

Suntem încântați să sărbătorim un asemenea reper important împreună cu pasagerii noștri din România: zece milioane de pasageri transportați din și spre Cluj Napoca. În ultimii zece ani, am oferit pasagerilor noi oportunități de a descoperi cele 35 de destinații oferite de pe aeroportul din Cluj–Napoca, precum și de prețuri cu adevărat scăzute. Mulțumim fiecăruia dintre clienții noștri loiali pentru încrederea acordată, a declarat Sorina Ratz, communications manager la Wizz Air.

Wizz Air este cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, care operează o flotă de 104 aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de șase sute de rute de la 25 de baze, ce asigură conexiunea între 142 de destinaţii din 44 de ţări. La Wizz Air o echipă de peste patru mii de profesionişti în aviaţie livrează servicii superioare şi tarife foarte scăzute, ceea ce face ca Wizz Air să fie alegerea preferată a 32 de milioane de pasageri în ultimele 12 luni. Wizz Air este listată la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ și este inclusă în calculul indicilor FTSE 250 și FTSE All-Shares. Wizz Air este membră a Asociației Internaționale a Transporturilor Aeriene (IATA), Operational Safety Audit (IOSA), companie de referință la nivel global în ceea ce privește recunoașterea siguranței companiilor aeriene. Wizz Air a fost numită recent European Airline of the Year 2017 de Aviation 100, o publicație anuală renumită care recunoaște cele mai performante companii din domeniul aerospațial.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *