Facultatea de Biologie și Geologie din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB) organizează marți, 9 iunie 2020, de la ora 17:00, susținerea unei prelegeri științifice online pentru studenții de la specializările de Geologie și Inginerie geologică, precum și pentru toți cei interesați de cutremurele de pământ din țara noastră.

Universitatea Babeș-Bolyai organizează online o prelegere despre cutremurele din România

Prelegerea Cutremurele din România: caracteristicile lor și impactul asupra societății va fi prezentată de Mircea Radulian, președintele Consiliului Științific al Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, București.

Evenimentul va cuprinde subiecte despre seismicitatea în contextul geotectonic din România, rețeaua seismică națională, zonele seismice din România cu accent pe zona Vrancea (cutremure de adâcime medie și crustale), caracteristicile cutremurelor din zonele seismogene ale României, efectele cutremurelor: efecte directe și efecte induse, precum și despre măsuri de prevenție pentru reducerea efectelor distructive.

Prezentarea poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Departamentului de Geologie (UBB) și pe platforma ZOOM: Meeting ID: 563 788 0032/Password: 0kxm9F.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *