Duminică, 17 Iunie 2018, începând cu ora 17:00, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca va avea loc concertul intitulat Un pian pentru muzeu susținut de pianista Silvia Sbârciu.

Un pian pentru muzeu

Evenimentul face parte din cadrul proiectului Un pian pentru muzeu și este organizat cu ocazia inaugurării pianului de concert achiziționat de către Rotary Cluj-Napoca Visio.

Ne bucură să constatăm faptul că tot mai mulți clujeni și tot mai multe organizații care îi reunesc realizează faptul că așezămintele culturale, dar și alte categorii de instituții, le aparțin, sunt ale comunității, și decid să se alăture eforturilor acestora, într-o manieră extrem de constructivă, pentru care le mulțumim. Sponsorii care au facilitat această achiziție au făcut un bine incomensurabil vieții muzicale clujene, publicului meloman, dar și muzicienilor care doresc să se bucure de o sală minunată, în unul dintre cele mai prestigioase edificii de cultură din Romania, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Pianul a fost achiziționat cu scopul de a oferi publicului clujean un nou reper pe harta sălilor de concerte și, în același timp, de a crea numeroase oportunități pentru interpreți consacrați sau tineri de a concerta. Muzeul de Artă Cluj-Napoca oferă găzduire pianului, revitalizând în acest fel astfel binecunoscutele stagiuni de recitaluri și concerte de odinioară din celebra Sală Tonitza.

Reamintim în acest context faptul că, în trecut, în sala Tonitza au concertat nume de referință ale muzicii românești. De asemenea, aceasta a găzduit nenumărate concerte din cadrul unor festivaluri extrem de importante precum Toamna muzicală clujeană, festivalul Mozart sau stagiunile concertistice ale Operei și Filarmonicii din Cluj.

Fabricat în anul 1975, pianul marca Yamaha este un instrument deosebit de frumos, cu un sunet cald, potrivit spațiului căruia îi este destinat, acesta revitalizând Sala Tonitza, un punct important al circuitului concertistic.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top