Un familion de surprize pregătite pentru Târgul de Crăciun din Cluj

Crăciunul anului 2017 este însuflețit de un nou concept, concretizat într-o imagine nouă și jucăușă, o aranjare diferită a spațiului din Piața Unirii, o abordare nouă a activărilor, standurilor și a evenimentelor care strâng toți membrii familiei laolaltă… într-un mare FAMILION.

Un familion de surprize pregătite pentru Târgul de Crăciun din Cluj

Strategie gândită pe următorii cinci ani

Din punctul de vedere al echipei de organizare, Crăciunul este mai mult decât sărbătoarea familiei, Crăciunul e sărbătoarea FAMILIONULUI, adică a familiei mari, reunite: bunici, unchi, mătuși, nepoți… În Transilvania, familionul este o formulă des întâlnită, un cuvânt cald, domestic, apropiat casei, respectiv celor de-ai casei, folosit în momente în care se vorbește despre toată, dar absolut toată familia.

Motiv pentru care, tema aceasta a familionului va fi repetată de-a lungul celor cinci ani în care Târgul de Crăciun este organizat în această formulă:

Ne-am propus să plasăm târgul pe piața evenimentelor de acest gen din Europa, crescând astfel numărul de turiști care aleg Clujul ca destinație pentru această perioadă festivă. Am pornit la drum cu un gând foarte simplu: să surprindem ideea familionului cu tot farmecul ei. Anul acesta vrem să vă obișnuim cu aceste noi veșminte pe care le-a îmbrăcat Târgul de Crăciun însă în anii următori vrem ca această temă a familionului să primească și câteva note specifice: un familion jucăuș (2018), un familion care are activități meșteșugărești (2019), un familion șugubăț (2020) și pus pe șotii sau un familion care se îndreaptă către rădăcini (2021), menționează Mihai Oprean, directorul Târgului de Crăciun.

Piața Unirii: reorganizată și cu un aer mai aerisit

Din punct de vedere al spațiului, anul acesta organizatorii și-au propus să creeze un spațiu aerisit, care să permită organizarea evenimentelor specifice într-un cadru mult mai deschis. Cele două mari decizii pe care le-au luat organizatorii anul acesta au fost:

  • mutarea patinoarul în jurul statuii, pentru a utiliza spațiul într-un mod mai eficient și a oferi un aspect mai plăcut pieței;
  • alinierea căsuțelor comerciale pe latura unde actualmente se află terasele, pentru a elibera zona centrală și a oferi spațiului o aerisire specifică marilor capitale europene.

Evenimente pentru tot familionul

Cea mai frumoasă parte a acestui nou concept constă în faptul că este adresat întregii familii, pornind de la cel mai zburdalnic membru și ajungând până la cel mai înțelept. Așadar, din 24 noiembrie până în 31 decembrie, Piața Unirii va fi animată de concerte și evenimente pentru toate vârstele și gusturile din familie.

Anul acesta ne vom bucura de artiși de renume precum: Frozen – Tărâmul de Gheață, Young & Famous Orchestra, Moonlight Breakfast, Smiley, Vunk, Proconsul, Grupul Iza și mulți mulți alții.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top