Ultimele cinci zile din etapa finală de vot din cadrul procesului de bugetare participativă

Duminică, 19 Noiembrie 2017 (ora 23:59), este ultima zi din etapa de vot final din cadrul procesului de bugetare participativă, primul proces de bugetare participativă online din România.

Ultimele cinci zile din etapa finală de vot din cadrul procesului de bugetare participativă

Vă reamintim faptul că cetățenii care locuiesc, muncesc sau studiază în Cluj-Napoca și au peste 18 ani, pot vota prin intermediul platformei bugetareparticipativa.ro un proiect din domeniile: Alei, trotuare şi zone pietonale, Mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei, Spații verzi și locuri de joacă, Amenajare spaţii publice (mobilier urban, iluminat public…), Infrastructură educațională și culturală și Oraşul digital. Astfel, în această etapă de vot, fiecare cetățean are un vot pentru proiectul preferat. Votarea proiectelor se desfășoară exclusiv online, iar pentru a vota, cetățenii trebuie să își creeze cont pe platforma bugetareparticipativa.ro.

Centralizarea statisticilor de vot poate fi urmărită pe bugetareparticipativa.ro la secțiunea Proiecte.

După finalizarea etapei de vot final, se vor selecta 15 proiecte pe care Primăria municipiului Cluj-Napoca le va implementa începând cu anul 2018. Primul proiect clasat în funcție de numărul de voturi din fiecare domeniu va fi selectat automat, iar celelalte, în funcție de numărul de voturi, indiferent de categoria din care fac parte.

Persoanele care nu au acces la internet sau nu sunt familiarizate cu mediul online pot vota cu sprijinul Primăriei. La Centrul de Cultură Urbană Casino este amenajat un birou unde, în fiecare zi lucrătoare din perioada de vot, între orele 13:00 și 17:00, se acordă sprijin persoanelor care doresc să voteze.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top