UBB și-a deschis o reprezentanță în Japonia

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca are, începând din această lună, un birou propriu la Universitatea din Kobe, devenind astfel prima universitate din România cu reprezentanţă în Japonia, dar şi în Asia.

Biroul UBB a fost deschis în urma vizitei desfășurate la Universitatea din Kobe (Japonia), în perioada 26 Octombrie 2017 – 1 Noiembrie 2017, de rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, Ioan Aurel Pop, respectiv a întâlnirilor cu preşedintele Universităţii din Kobe, Takeda Hiroshi, precum şi cu vicepreşedintele instituției – Inoue Noriyuki şi Yoshii Masahiko.

Deschiderea biroului reprezintă un nou pas strategic în dezvoltarea internaţională a UBB şi atestă recunoaşterea calităţii actului educațional de la Universitatea Babeş-Bolyai.

Biroul va susţine activităţile interuniversitare, diseminarea de informaţii, atragerea de studenţi, dar şi dezvoltarea colaborărilor pentru cercetări interdisciplinare.

În cadrul deplasării, rectorul UBB a vizitat mai multe instituții de învățământ superior din Kobe şi Tokyo, urmând a se stabili noi parteneriate strategice de colaborare, dezvoltarea de noi programe de internship pentru studenţi, colaborări pe parte academică, precum şi cu firme pentru activităţi de cercetare aplicată şi programe de pregătire.

Universitatea din Kobe se află în Top 500 în Shanghai Ranking 2017, unul dintre cele mai prestigioase clasamente internaţionale ale universităţilor, fiind o universitate de top în Japonia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top