Facultatea de Știința și Ingineria Mediului din cadrul Universității Babeș-Bolyai organizează în colaborare cu Asociația ECOTIC, în perioada 22-25 Martie 2019, o amplă campanie de colectare deșeuri electrice și electronice.

UBB organizează o campanie de colectare selectivă a deșeurilor electrice și  electronice

Întreaga comunitate clujeană este invitată să predea în mod responsabil deșeuri electrice și electronice mici (maxim 10 kg) la oricare din cele 5 puncte de colectare care vor fi amenajate în:

  • clădirea Centrală a Universității (strada Mihail Kogălniceanu, numărul 1);
  • clădirea Facultății de Știința ți Ingineria Mediului (strada Fântânele, numărul 30);
  • clădirea Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (strada Teodor Mihail, numerele 58-60);
  • clădirea Facultății de Biologie și Geologie (strada Clinicilor, numerele 5-7);
  • clădirea Facultății de Litere (strada Horea, numărul 31).

De asemenea, în cadrul campaniei va fi posibilă ridicarea gratuită de la domiciliu a deșeurilor electrice mai mari de zece kilograme printr-o comandă telefonică sau înscriere pe listele aflate la voluntarii care vor fi la punctele de colectare.

Caravana ECOTIC care însoțește campania cuprinde o expoziție mobilă a Deșeurilor de Echipamente Electrice și Electronice (DEEE) în care sunt prezentate zece tipuri de echipamente electrice și electronice dezasamblate cu scopul de a evidenția conținutul reciclabil, precum și cel periculos al acestora.

Expoziția va fi prezentă în curtea Facultății de Știința și Ingineria Mediului pe toată durata desfășurării evenimentului Weekendul Prietenii științei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *