UBB își deschide porțile pentru viitorii studenți

Universitatea Babeş-Bolyai îşi va deschide miercuri, 6 Septembrie 2017, porţile pentru candidaţii din sesiunea de toamnă a admiterii, după ce a înregistrat, în urma sesiunii de admitere din luna iulie, o creștere a numărului de candidați cu 11% față de anul trecut.

Candidaţii sunt aşteptaţi cu o ofertă diversificată, având la dispoziţie, un număr de 334 de locuri bugetate și 4.885 de locuri în regim cu taxă și 1.578 de locuri pentru învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă pentru studii universitare de nivel licenţă.

Și absolvenţii de facultate care doresc să se înscrie la master pot opta pentru unul dintre cele 765 de locuri la buget rămase libere în urma sesiunii de admitere din luna iulie.

Candidații la statutul de student al Universității Babeș-Bolyai vor putea alege între cele 237 de programe de licență (învățământ cu frecvență și la distanță), respectiv cele 223 de programe de master (învățământ cu frecvență sau frecvență redusă).

Perioada sesiunii de toamnă a Admiterii la UBB este cuprinsă între 6 și 20 Septembrie 2017, iar condițiile de admitere sunt identice cu cele din sesiunea de vară, facultăţile din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai elaborând diferite tipuri de probe scrise sau orale pentru testarea cunoştinţelor şi capacităţilor cognitive ale elevilor şi stabilind ponderea mediei de la bacalaureat în media finală de admitere. Toate informațiile sunt disponibile pe paginile oficiale ale fiecărei facultăți.

Calendarul admiterii, taxele, tematica de concurs, precum și orice alt tip de informații necesare pot fi consultate accesând site-ul oficial.

Pe întreaga perioadă a admiterii, Universitatea Babeş-Bolyai pune la dispoziţia candidaţilor peste 400 de locuri în căminele proprii din Campusul Studențesc Hașdeu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top