Marți, 3 aprilie 2018, Direcția Patrimoniu Cultural Universitar a Universității Babeș-Bolyai a redeschis Muzeul Zoologic.

La evenimentul moderat de Ana Victoria Sima, directorul Direcției Patrimoniu Cultural Universitar, au luat cuvântul Ioan Aurel Pop, rectorul UBB, Ioan Bolovan, prorector al UBB, Bálint Markó, prorector al UBB, și László Rákosy.

Muzeul Zoologic al Universităţii Babeş-Bolyai este unul dintre cele mai mari muzee de profil din România. Înfiinţat în 1859, găzduieşte unele dintre cele mai vechi colecţii din ţară. Muzeul a fost închis pentru lucrări de renovare începând cu luna septembrie a anului 2015. Lucrările au constat în înlocuirea instalației electrice și îmbunătățirea sistemului de iluminat, refacerea pardoselii și placarea acesteia, recondiționarea geamurilor și aplicarea pe sticlă a unei folii protectoare, zugrăveli și instalarea unui sistem de detectare a incendiilor.

Lucrările s-au desfășurat etapizat pentru a permite împachetarea și mutarea exponatelor și a pieselor de mobilier. Unele dintre acestea sunt de mari dimensiuni și au necesitat o atenție sporită, îngreunând astfel operațiunile.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top