Miercuri, 8 Noiembrie 2017, începând cu ora 19:00, Teatrul Naţional Lucian Blaga din Cluj-Napoca te invită la Studioul Euphorion unde va avea loc spectacolul intitulat Tzara Arde și Dada se piaptănă (Fantoma de la Elsinore) de Ion Pop, Ștefana Pop Curșeu și Ioan Pop Curșeu.

Tzara Arde și Dada se piaptănă (Fantoma de la Elsinore)

Regia: Ştefana Pop Curşeu. Scenografia: Filip Odangiu și Rareș Stoica. Video și sound design: Rareș Stoica. Coregrafia: Cătălin Codreanu. Humbugs: Cristian Grosu. Maestru de lumini: Jenel Moldovan. Regia tehnică: Constantin Pojonie. Lumini: Mădălina Mânzatși Ionuț Maier. Sonorizare: Vlad Negrea.

În distribuție: Filip Odangiu, Rareș Stoica, Cătălin Codreanu, Cristian Grosu și Ştefana Pop Curşeu.

Împrumutând structura piesei Dada Mouchoir de Nuages (Batistă de nori), spectacolul Tzara arde și Dada se piaptănă aduce în scenă impresionanta moștenire artistică lăsată de mișcarea dadaistă, cu prilejul împlinirii a o sută de ani de la nașterea acestui curent avangardist care a zdruncinat temeliile artei tradiționale și a dat un impuls fabulos dezvoltărilor moderniste din istoria artei. Construit dramaturgic din textele lui Tristan Tzara (manifeste, poezie, teatru) precum și din corespondența cu prietenii lui și din scrierile acestora, spectacolul rememorează în spirit dadaist biografia Poetului Tzara, de la plecarea sa din România și de la primele serate la Cabaret Voltaire, până în momentul autodizolvării mișcării Dada, al desprinderii lui Tzara de suprarealism și al căutării refugiului în studiul anagramelor din opera lui François Villon. Spectatorii vor asista la o halucinantă poveste-colaj, prin care teatrul primește în teatru manifestele dada, poemele simultane, cântecele negre, omul aproximativ, ritualurile, prieteniile și disensiunile tinerilor exaltați și justițiari ai artei, sub forma unor fantome vesele și triste cu măști avangardiste.

Durata spectacolului: o oră și 15 minute.

Recomandare de vârstă: 14+.

Acces: 20 lei. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducere, respectiv zece lei biletul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top