Sâmbătă, 23 Iunie 2018, începând cu ora 20:00, la Fabrica de Pensule din Cluj-Napoca va avea loc spectacolul intitulat Țuhaus.

Relatată chiar de el, pe scenă, povestea descrie traseul emoţional al unui bărbat care şi-a petrecut cinci ani în peniteciarele româneşti, de la împrejurările care i-au adus condamnarea, la mizeria și abuzurile închisorii și lupta împotriva acestora, până la reflecții asupra pedepsei și asupra pierderilor personale din perioada respectivă.

Reprezentația va fi urmată de o discuție la care vor participa Sorina Poledna (Universitatea Babeș-Bolyai), specializată în probațiune și mediere, și echipa spectacolului.

Spectacolul face parte din ȚUHAUS – Resurse; Istorii; Dialog, un proiect de jurnalism şi teatru documentar, care studiază istoria recentă a închisorii românești şi care îşi propune să deschidă un dialog despre mizele și finalitatea pedepsei.

Echipa spectacolului: Vlad Bălteanu, Mişa Dumitriu, Alex Horghidan, Andrada Lăutaru, Alexandru Potocean, Andrei Şerban și Alexandra Voivozeanu.

ȚUHAUS – Resurse; Istorii; Dialog este un este cofinanțat de Administrația Fondului Național Cultural și de către UNITER (din fondurile de timbru teatral). Spectacolul Țuhaus a fost produs în 2017 de către Asociația Reciproca(Cluj) și co-produs de Asociația ADO și MACAZ Teatru Bar Coop (București). Alături de Administrația Fondului Național Cultural și UNITER, producția a fost finanțată și de către Primăria Municipiului Bucuresti prin Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti ARCUB în cadrul Programului cultural București Oraș participativ 2017.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top