Duminică, 20 Ianuarie 2019, începând cu ora 18:30, Opera Națională Română din Cluj-Napoca te invită la spectacolul intitulat Trubadurul de Giuseppe Verdi.

Trubadurul

Dirijor: Jari Hämäläinen. Regia artistică: Rodica Popescu Moisa. Scenografia: Andrei Șchiopu. Maestru de cor: Emil Maxim. Dirijor cor: Corneliu Felecan. Preluare regia artistică: Mihaela Bogdan. Regie scenă culise: Dan Lupea.

În distribuție: Florin Estefan, Elena O’Connor, Hyona Kim, Marius Vlad Budoiu, Corneliu Huțanu, Alexandra Hordoan, Florin Pop, Florin Sâmpelean și Sergiu Coltan.

Participă orchestra și corul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.

După un șir de lucrări dramatice având la bază subiecte patriotice sau preluate din literatura romantică engleză, franceză și germană, Giuseppe Verdi s-a apropiat de scrierile contemporanului său spaniol Antonio García Gutiérrez și drama El trovador, revelând una dintre capodoperele înscrise în faimoasa ,,trilogie populară”.

Acțiunea operei Trubadurul se petrece în Spania secolului XV și îi are în centru pe Contele Alvaro de Luna, Manrico și Contesa Leonora, de care ambii bărbați sunt îndrăgostiți. Intriga poveștii nu se rezumă însă la gelozia pe care Contele de Luna o simte la adresa rivalului său, trubadurul Manrico, pe care și Leonora, la rândul ei, îl iubește. Dispariția cu mulți ani în urmă a fratelui contelui – Garcia – răpit și omorât, se pare, de o bătrână vrăjitoare, își manifestă ecourile și în prezent: în timp ce contele urmărește să își răzbune fratele, țiganca Azucena – fiica vrăjitoarei arse pe rug și mama lui Manrico – caută să pedepsească crâncen familia de Luna.

Operă în patru acte pe un libret de Salvadore Cammarano, după piesa El trovador de Antonio García Gutiérrez.

Vârsta recomandată: 7+.

Spectacolul are trei pauze şi se încheie în jurul orei 21:30.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *