Consiliul Județean Cluj anunță finalizarea lucrărilor de alimentare cu apă potabilă a satelor Mera, Rădaia și Suceagu din comuna Baciu.

Demersurile de racordare a întregului județ la rețeaua publică de apă continuă în mod sistematic. În cel mai scurt timp posibil Compania de Apă Someș va realiza recepția finală, darea în funcțiune urmând a avea loc în luna iunie, după finalizarea tuturor branșamentelor individuale, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Noul sistem de alimentare cu apă administrat de Compania de Apă Someș SA a fost astfel proiectat și dimensionat încât să asigure distribuirea apei potabile pentru cei aproximativ trei mii de locuitori din localitățile Mera, Rădaia și Suceagu. Acesta include circa 1,5 kilometri de conducte de aducțiune, 22,5 kilometri de rețea de distribuție, cămine, hidranți și branșamente corespunzătoare. De asemenea, pentru o distribuție a apei potabile la parametrii cantitativi și calitativi corespunzători normelor europene în vigoare, au fost montate stații de pompare, respectiv un rezervor de acumulare cu un volum maxim de trei sute de metri cubi la Mera.

Derulate pe o perioadă de 15 luni, lucrările au avut o valoare totală de 7.140.000 de lei. Finanțarea a fost asigurată din Fondul de Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare constituit de Compania de Apă Someș și Consiliul Județean Cluj în vederea derulării acelor proiecte edilitare locale care nu au fost cuprinse până în acest moment în programele majore de investiții atrase de la Uniunea Europeană.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *