În perioada 6-23 Decembrie 2017, între orele 10:00 – 20:00, în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca va avea loc târgul de iarnă intitulat Tradiții Clujene.

Tradiții Clujene

În cadrul târgului, clujenii dar și cei care vizitează în această perioadă orașul, își pot procura produse tradiționale pentru masa de sărbători. De asemenea, se găsesc: brânzeturi, zacuscă şi murături, vin şi pălincă, turtă dulce şi prăjituri de casă, dulceţuri, siropuri şi miere de albine. La târg, meşterii îi aşteaptă pe cei doritori și cu icoane pe sticlă, costume populare, obiecte din lemn și ceramică, podoabe din mărgele și multe altele.

În fiecare zi, grupuri vocale și ansambluri folclorice din județ vor oferi concerte de colinde.

Evenimentul urmăreşte, în principal, să le ofere le consumatorilor produse naturale, de calitate, iar producătorilor şi meșterilor populari clujeni sprijin în comercializarea produselor realizate artizanal.

Târgul este organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj în parteneriat cu Asociația Meșterilor Populari Clujeni, Primăria Municipiului Cluj-Napoca și Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top