Spitalul Clinic de Recuperare și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, unități sanitare aflate în subordinea Consiliului Județean Cluj, împreună cu alte două instituții medicale clujene, respectiv Spitalul Militar de Urgență Doctor Constantin Papilian și Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie Doctor Octavian Fodor, se alătură celei de-a șasea ediții a proiectului Terapie prin Artă.

Este o inițiativă mai mult decât lăudabilă, cu atât mai mult cu cât, prin intermediul acțiunilor propuse, se îmbină într-un mod armonios actul medical cu manifestările recreative. Felicit, cu această ocazie inițiatorii acestui concept, precum și echipele manageriale care au aprobat derularea proiectului în cadrul spitalelor, în încercarea de a aduce zâmbetul pe fața celor spitalizați și de a-i face să uite, pentru câteva momente, motivele pentru care necesită internare, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Conceput de către Asociația Create.Act.Enjoy, proiectul se derulează până în data de 19 Iulie 2018 și presupune ca, pe parcursul celor șase săptămâni pline de activități creative și recreative dedicate atât pacienților, cât și aparținătorilor și personalului medical, aceștia să aibă bucuria de a participa la un festival al artelor.

Astfel, până în data de 24 Iunie 2018, la nivelul Spitalului Clinic de Recuperare vor avea loc momente artistice cu clovni, amenajarea curții interioare, momente artistice cu mimi și personaje de basm, ateliere creative, concerte și acțiunea Rudă pentru o zi, care constă în vizitarea pacienților fără aparținători.

De asemenea, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii se vor desfășura, în perioada 12 Iunie 2018 – 1 Iulie 2018, șase întâlniri în cadrul cărora vor avea loc momente artistice cu clovni, mimi și personaje baroce. Totodată, sâmbătă, 30 Iunie 2018, copiii internați vor fi vizitați de personaje celebre, iar în data de 1 Iulie 2018, în cadrul acțiunii voluntare de poveste, celor mici li se vor citi povești.

Ediția din acest an este cea mai complexă de până acum iar din dorința de a-i inspira pe pacienți să se relaxeze și să-și stimuleze gândurile pozitive, organizatorii îi vor invita să călătorească direct din spital în vacanțele mult visate cu ajutorul realității virtuale. Aceasta este cea mai nouă componentă a atelierelor creative, alături de teatru, improvizație, scriere creativă, colaj, creare de obiecte decorative, pictură sau muzică. Totodată, pe lângă invitația de a cânta împreună la atelierul muzical, pacienții vor avea parte și de concerte în aer liber, în curtea spitalelor, cei care vor concerta fiind pianistul Cadmiel Boțac și trupa Infusion.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top