Sâmbătă, 31 Martie 2018, începând cu ora 12:00, la Colegiul Academic din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca va avea loc conferința intitulată Tehnologie și Inovare în Guvernare, ediția a doua.

La eveniment vor participa reprezentanţi ai Guvernului României și ai industriei ITC, investitori, cercetători, cadre didactice şi studenţi.

Tema conferinţei indică o direcţie nouă pentru sistemele de guvernare: instituţiile trebuie să ţină pasul cu tehnologia, unul dintre subiectele principale care vor fi abordate fiind siguranţa în mediul on-line. În cadrul evenimentului va avea loc un exerciţiu de Apărare Cibernetică în Administraţia Publică, realizat de către reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne.

În dezbatere sunt implicaţi practicieni în construcţia şi dezvoltarea sistemelor de guvernare din sfera publică şi privată, printre care Raed Arafat, secretar de stat, șef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (MAI), Daniel Metz, CEO NTT Data, respectiv Andrei Nagy, CEO Alphablock, care sunt şi profesori în cadrul programului de master.

Cu ocazia conferinţei vor fi desemnaţi şi câştigătorii concursului Transylvania Tech Talent, în cadrul căruia concurenţii au identificat probleme reale cu care se confruntă societatea şi au propus soluţii practice, bazate pe tehnologie.

Conferința va avea și o secțiune dedicată promovării industriei locale de IT, în cadrul căreia firmele își vor prezenta activitatea, produsele, precum şi locurile de muncă pe care le oferă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top