Sâmbătă, 24 Noiembrie 2018, începând cu ora 9:00, la Complexul de Natație Universitas al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca va avea loc evenimentul intitulat Swimathon.

Swimathon

Swimathon, proiectul care a plecat din Cluj-Napoca și a ajuns în mai multe colțuri ale țării, este un eveniment marca Fundației Comunitare Cluj. Aici, comunitatea se întâlneşte, interacţionează şi se implică în strângerea fondurilor pentru proiectele pe care le consideră relevante. Organizaţiile înscriu proiecte din comunitatea locală, înotătorii aleg pentru ce fac valuri în bazin, ambasadorii susțin de pe uscat una din cauzele înscrise și conving comunitatea să se implice, iar susţinătorii donează.

Anul acesta Swimathon aduce la start zece proiecte din comunitatea clujeană: Jucu – patru familii ajung acasă, Tabăra Yuppi pentru adolescenți cu diabet, Banca de alimente Food Waste Combat Cluj, Centru de Zi Something New, Fondul Științescu Cluj, Cutting-Edge Research in Romania (CER2), Bucătăria socială O masă caldă, Înotăm pentru Swimathon, Feel your city și Facem valuri, schimbăm destine.

Pentru a susține proiectul preferat din comunitate poți deveni înotător, ambasador sau donator. Fie că faci valuri în apă sau pe uscat, poți susține unul dintre cele zece proiecte.

Pentru a încorona evenimentul provocăm comunitatea să vină alături de noi la stabilirea unui record comunitar: cele mai rapide o sută de persoane pe o sută de lungimi de bazin. Timpul total, de la primul înotător și până la al o sutălea, va fi lansat ca o provocare pentru toate comunitățile din România. Clujenii vor avea posibilitatea să demonstreze că adevărata forță a unei comunități constă în legăturile strânse și funcționale dintre toate părțile ei componente.

Fundația Comunitară Cluj mobilizează resurse din comunitate și le utilizează pentru a susține persoanele, grupurile de inițiativă și organizațiile care produc schimbare socială pozitivă, contribuind la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor dintr-o anumită zonă geografică specifică, începând cu anul 2008. Proiectele au contribuit la creșterea capacității comunității de a adresa, de a rezolva prin ea și pentru ea, o parte dintre provocările cu care se confruntă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *