Studentă UBB la Festivalul de la Cannes

Filmul unei studente a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a fost acceptat la categoria Short Film Corner a Festivalului de Film de la Cannes.

Bloc 5, primul scurtmetraj al Ioanei Băilă, este parte a lucrării de licență și va putea fi vizionat online în perioada 14-19 Mai 2018 pe platforma oficială a festivalului, urmând ca, în funcție de reacția publicului, să aibă șansa de a fi proiectat alături de alte pelicule de succes.

Este un moment extrem de important pentru cariera mea viitoare şi sper că el îmi va deschide uşile pentru a continua la un nivel din ce în ce mai ridicat. Încă nu sunt regizor și mai am foarte multe de învățat. “Bloc 5” este un scurtmetraj axat pe trei momente din viața aceluiași personaj: copilăria, adolescența și maturitatea, scurtmetraj pe care l-am realizat pentru examenul de licență, pornind de la o idee născută în urma discuţiilor cu profesorul coordonator al lucrării, care m-a sfătuit să preiau din experiența personală, a afirmat Ioana Băilă.

Absolventă a Facultății de Teatru și Televiziune a Universității Babeș-Bolyai, Ioana Băilă este, în prezent, masterand în cadrul aceleiaşi facultăţi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top