Vineri, 27 Noiembrie 2020, între orele 9:00 și 22:00, lumea științei își dă întâlnire pentru prima dată 100% online la Noaptea Cercetătorilor Europeni.

Știința vine la tine acasă la Noaptea Cercetătorilor Europeni (2020)

Cercetarea nu intră în izolare în 2020, astfel că și pentru programul acestei ediții, echipe de cercetare, organizații și companii au pregătit activități dedicate publicului, dintre care se menționează: concursuri cu premii, webinarii dedicate profesorilor și elevilor, dezbateri, experimente, conferinţe susținute de cercettori de prestigiu ai comunității științifice și tururi virtuale.

Intitulat sugestiv DOREMI-RO, evenimentul face parte din seria de activități dedicate Anului Internațional al Sunetului, o initiațivă globală gândită în scopul stimulării înţelegerii rolului important pe care îl joacă sunetul în toate aspectele societăţii, de la știința sunetului și tehnologiile conexe, până la vorbire, muzică și sunete creative.

La nivelul Uniunii Europene, Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria Acțiunilor Marie Sklodowska-Curie din proiectul cadru Horizon 2020. Promovat de Comisia Europeană, în România proiectul DOREMI-RO, derulat de un consorțiu format din 15 universități și institute de cercetare și coordonat de Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, va organiza evenimentul simultan în peste 30 de orașe, dintre care Cluj-Napoca, București, Constanța, Craiova, Iași, Timișoara, Sibiu, Suceava.

Evenimentul Noaptea cercetătorilor la Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, este organizat de Facultatea de Știința și Imgineria Mediului, în colaborare cu partenerii locali/regionali, Institutul pentru Cercetări în Economie Circulară și Mediu Ernest Lupan Cluj-Napoca, respectiv Muzeul Județean de Mineralogie Victor Gorduza Baia Mare, cu sprijinul Decathlon România. Activitățile pregătite de cercetători și cadre didactice ale UBB-FȘIM sunt diverse și vor fi derulate pe platforma ZOOM.

Detalii suplimentare și programul complet pe www.noapteacercetatorilor.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *