Start înscrierilor la atelierul pentru adolescenți Let’s Go Digital!

Let’s Go Digital! continuă să descopere noi generații de cineaști la Festivalul Internațional de Film Transilvania. Atelierul de film dedicat adolescenților ajunge anul acesta la ediția cu numărul 16.

Start înscrierilor la atelierul pentru adolescenți Let’s Go Digital!

Pasionații de cinema, fotografie și editare video din toată țara – adolescenți cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani – au șansa să își petreacă 10 zile, în cadrul celui mai important festival de film din România, în compania profesioniștilor din industrie. Încă din 2005, de la momentul lansării lui, peste 200 de adolescenți au făcut primii pași în lumea filmului la TIFF.

Mulți dintre participanții LGD din edițiile anterioare au îmbrățișat cariere în film și au absolvit studii de cinema, filmează, montează, regizează sau joacă în filme, organizează festivaluri sau scriu despre cinema. Portofoliile unora dintre ei includ premii și nominalizări importante. Printre cineaștii selectați de-a lungul timpului în programul LGD se numără regizorii Luiza Pârvu, Anda Pușcaș, Ana Maria Comănescu, Alina Manolache, Sofia Iulia Nelega, monteurii Letiția Ștefănescu (Sieranevada), Răzvan Ilinca, Ștefan Pârlog, operatorii Tudor Platon și Vladimir Bulza, actorii Andrei Huțuleac, Anghel Damian, Teona Galgoțiu, criticii Irina Trocan și Iulia Voicu.

Tinerii pasionați de cinema vor petrece zece zile la TIFF, timp în care vor parcurge toate etapele realizării unui film, de la alegerea subiectului și scrierea scenariului, până la filmare și montaj. Sub îndrumarea unor experți, participanții vor avea ocazia să-și exerseze aptitudinile pentru o viitoare carieră în cinematografie, având la dispoziție aparatură profesională și acces la evenimentele festivalului.

15 participanți vor fi selectați în urma înscrierilor de către echipa de traineri care va susține atelierul la Cluj-Napoca. Adolescenții vor lucra în echipe de câte trei, pornind de la o temă dată. Trei seniori, foști participanți Let’s Go Digital!, vor reveni la această ediție pentru a-i îndruma pe începători și pentru a realiza un making of al atelierului.

Publicul TIFF va urmări cele cinci scurtmetraje LGD și va desemna cel mai bun film al acestei ediții. Filmul câștigător va fi premiat în cadrul unei gale de închidere, în penultima zi de TIFF.
Înscrierile au loc până pe data de 22 Aprilie 2018.

Ediția cu numărul 16 a Let’s Go Digital! este organizată de Asociația de Cultură Urbană Cluj în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania și va avea loc la Cluj-Napoca între 25 Mai 2018 și 3 Iunie 2017.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top