Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a reconfirmat în cadrul conferinței de presă susținute vineri, 6 Octombrie 2017, faptul că Spitalul Regional de Urgență urmează a fi construit la Cluj.
În acest context, liderul forului administrativ clujean a reamintit faptul că, încă de la mijlocul lunii septembrie2017, Consiliul Județean a finalizat toate demersurile care intrau în atribuțiile sale, referitoare la edificarea acestui important obiectiv medical.
Nici un moment nu avea de ce și nu putea să se schimbe locația viitorului Spital Regional de Urgență într-un alt județ decât Clujul. Dincolo de atuurile incontestabile ale Clujului, am fost primii care ne-am îndeplinit obligațiile și am pus la dispoziția Ministerului Sănătății un teren de circa 14 hectare, cel mai bun ca și amplasare, planeitate și acces la utilități dintre cele trei locații vizate, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.
Conștientizând necesitatea și importanța edificării unui spital care să deservească întreaga regiune a Transilvaniei, Consiliul Județean Cluj a fost primul dintre autoritățile din țară vizate de construirea unui spital regional, respectiv Cluj, Iași și Craiova, care a finalizat întreaga procedură, ultima adresă referitoare la acest subiect fiind transmisă Ministerului Sănătății în data de 12 Septembrie 2017. Prin intermediul respectivului document, Consiliul Județean Cluj reitera faptul că terenul pe care urmează să fie amplasată viitoarea unitate spitalicească, situat în comuna Florești, strada Avram Iancu, numerele 370-374, are o situație juridică pe deplin clarificată, nu este supus unor cereri de revendicare, nu se află în litigii pe rolul instanțelor, nu este grevat de sarcini și nu este închiriat sau concesionat.
Pentru a se putea ajunge în această etapă finală, Consiliul Județean a derulat o procedură laborioasă prin intermediul căreia a dezmembrat terenul în cauză și s-a ocupat de evaluarea suprafeței care se transmite în vederea construirii spitalului, comunicând raportul de evaluare Ministerului Sănătății. Totodată, a adoptat hotărârea 167/26.07.2017 de modificare a HCJ numărul 258/29.11.2016 prin care terenul a fost transferat din domeniul public al județului Cluj în domeniul public al statului român. Ulterior, Consiliul Județean a acționat pentru înscrierea în Cartea Funciară a dreptului de proprietate asupra terenului Statului Român și a întreprins demersurile necesare în vederea casării și, respectiv demolării construcțiilor dezafectate existente pe terenul în cauză.