Consiliul Județean Cluj și Teatrul de Păpuși Puck, instituție de cultură subordonată forului administrativ județean, au dat startul unui amplu proiect intitulat Acces la cultură al copiilor din mediul rural. Acesta vizează punerea în scenă, în toate comunele județului Cluj, a unor piese de teatru îndrăgite de cei mici, și nu numai.

E, în primul rând, o chestiune de echitate. Accesul la cultură nu trebuie să fie rezervat doar copiilor din mediul urban, copiii de la sate având dreptul, în egală măsură, la aceste spectacole captivante. Acesta a fost, de altfel, motivul pentru care am sprijinit financiar mai multe instituții culturale subordonate, prin achiziționarea de microbuze moderne, tocmai pentru a putea ajunge ușor în toate colțurile județului, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Astfel, povești extrem de cunoscute cum sunt Croitorașul cel isteț, Scufița Roșie și lupul cel flămând sau Călătorie în lumea poveștilor, sunt doar câteva dintre spectacolele cu care echipa teatrului își va încânta audiența în cadrul turneului care a debutat în 1 aprilie și care se va desfășura în mediul rural din întreg județul.

Seria spectacolelor a fost deschisă luni, 1 Aprilie 2019, începând cu ora 10:00, în comuna Negreni, cu spectacolul Croitorașul cel isteț, o a doua reprezentație având loc, în aceeași zi, în comuna Ciucea, de la ora 12:00. Același spectacol a fost prezentat miercuri, 3 Aprilie 2019, și micilor spectatori din comuna Poieni și din orașul Huedin. De asemenea, Croitorașul cel isteț va avea încă două reprezentații vineri, 5 Aprilie 2019, în Călățele, de la ora 10:00, respectiv în Mărgău, cu începere de la ora 12.00.

Luni, 15 Aprilie 2019, începând cu ora 10:00, caravana Teatrului Puck va fi prezentă la Izvoru Crișului, iar de la ora 12:00 la Căpușu Mare, cu spectacolul Scufița Roșie și lupul cel flămând. Aceeași piesă va mai avea două reprezentanții marți, 16 Aprilie 2019, la Aghireșu, de la ora 10:00 și la Gârbău, începând cu ora 12:00.

Marți, 23 Aprilie 2019, Croitorașul cel isteț va fi pus în scenă la Valea Ierii, de la ora 10:00 și în comuna Săvădisla, începând cu ora 12:00.

În ceea ce privește programul spectacolelor pentru perioada ce va urma, acesta va fi comunicat în perioada imediat următoare, de îndată ce vor fi definitivate împreună cu reprezentanții autorităților locale din comunele vizate datele, titlurile pieselor de teatru, precum și alte aspecte de natură logistice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *