În perioada 28 Ianuarie 2019 – 15 Mai 2019, de luni până vineri, între orele 8:00 și 20:00, Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca te invită să vizitezi expoziția intitulată Spații fluente. Hărți ale spațiului dunărean 1650-1800.

Prin intermediul a 70 de exponate valoroase (reproduceri de hărți și obiecte, unele expuse pentru prima dată, provenite din Arhiva Generală din Karlsruhe, de la Institutul de Istorie și Geografie Regională a Șvabilor Dunăreni din Tübingen, respectiv din colecții private), expoziția ilustrează evoluția cartografiei spațiului dunărean de la 1650 la 1800. Baza expoziției o reprezintă cuprinzătoarea colecție de hărți și planuri creată de margrafii din Baden în scopuri militare.

După debutul său la Karlsruhe în anul 2017, expoziția și-a început itinerarea pe plan internațional, în orașe ale spațiului dunărean din Austria și Ungaria. Ulterior prezentării la Cluj-Napoca, expoziția va fi itinerată la Sibiu, București, Galați și Iași.

Vernisajul evenimentului va avea loc luni, 28 Ianuarie 2019, începând cu ora 14:00, la Facultatea de Studii Economice și Gestiunea Afacerilor. Vor lua cuvântul: Rudolf Gräf, Wolfgang Zimmermann, Mathias Beer și Ioan Drăgan.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Arhiva Landului Baden-Württemberg / Arhiva Generală din Karlsruhe (Germania), Institutul de Istorie și Geografie Regională a Șvabilor Dunăreni din Tübingen (Germania), Academia Română / Institutul de Cercetări Socio-Umane din Sibiu și Arhivele Naționale ale României din București.

Acese gratuit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *