Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019, începând cu ora 19:00, la Sala Radio din Cluj-Napoca va avea loc un concert susținut de Sorin Zlat Quartet, Gianluca Renzi și Gianni Gagliardi.

Sorin Zlat Quartet, Gianluca Renzi și Gianni Gagliardi

Patru muzicieni din Italia, Spania și România au pregătit pentru turneul pe care îl au în țara noastră un proiect inedit care doreste sa aduca publicului un repertoriu original și diversificat. Cu stiluri abordate ce oscilează de la cool jazz, la post-bop, latin, avant-garde, proiectul propus este un testament al universalității muzicii, cu cei patru muzicieni provenind din generații și școli de gândire diferite, dar unificați de către limba comună a jazzului. Concertul The Land of Dreams va cuprinde compoziții personale de pe albumul Endurance lansat de Sorin Zlat în anul 2015, creații noi ce vor fi incluse pe următorul album al pianistului, compoziții semnate de saxofonistul Gianni Gagliardi si contrabasistul Gianluca Renzi.

Sorin Zlat (RO), pianist, clarinetist și compozitor, deținătorul a numeroase premii naționale și internaționale, este unul dintre cei mai reprezentativi pianisti de jazz ai noii generații de artiști români, care în ultimii ani a primit distincții precum Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Jacksonville, Florida (2015), Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Monaco (2013), Marele Premiu în cadrul Competiției de Jazz din Montreux (2015), precum și Premiul pentru “Cel Mai Bun Muzician de Jazz”. Invitat ca headliner la “Jacksonville Jazz Festival 2017”, Sorin Zlat a concertat pe aceeași scenă alături de Chick Corea Trio, Joey Alexander Trio, Gerald Clayton si Gregory Porter. În prezent, Sorin concertează în Europa și America de Nord, bucurându-se de numeroase concerte în Elveția, Spania, Israel, Belgia, Turcia, Franța, Italia, Anglia și Olanda. Apariții recente includ prestații în cluburi celebre precum Birdland si Smalls din New York, Music Village și Jazz Station din Bruxelles, Vortex, Pizza Express, Ronnie Scott’s Jazz Club din Londra, Clubul Nardis din Istanbul, Clubul Jazz Cafe din Montreux, Clubul B-flat din Berlin sau participarea la festivaluri de prestigiu precum Montreux Jazz Festival, Jacksonville Jazz festival, Izmir Jazz festival, Bruxelles Jazz Festival, Pera Fest Istanbul, Getxo International Jazz Festival din Spania, Monaco Jazz Festival.

Gianni Gagliardi (ES) “e noua stea ce rasare pe scena de jazz din Brooklyn”, scrie Ron Netsky. În jurnalul Rochester City. Sunetul său unic, originalitatea și integritatea artistică i-au permis să concerteze în întreaga lume în situații extrem de diverse, variind de la jazz la flamenco, cu nume mari ca Al Foster, John Clayton, Dick Oats, Gilad Hekselman sau Jordi Rossy. A absolvit la Berklee College of Music, Universitatea de Stat din New York, Conservatorul din Amsterdam și Conservatorul Național Superior pentru muzică și dans de la Paris. Gianni este fondatorul BCN Jazz Collective, o etichetă și o platformă unde tinerii compozitori își pot publica si promova operele. El a înregistrat ca sideman și ca lider, bucurandu-se de o mare apreciere din partea presei internaționale. Unul dintre multele sale haruri este “capacitatea de a modela și de a construe intensitate”, sustine Dan Bylawsky, in All About Jazz.

Gianluca Renzi (IT) este un basist Italian care traieste din 2008 la New York, compozitor, aranjor, inginer de sunet si producator. Este un muzician de jazz recunoscut pe plan internațional, iar în prezent se cantă în mod regulat cu câțiva dintre cei mai cunoscuți artiști de jazz. A cântat în cele mai importante festivaluri de jazz: Umbria Jazz (Italia), Marciac Jazz Festival (Franța), San Francisco SFJazz (SUA), Festivalul Jazzului din Richmond (SUA), Festivalul de Jazz Istambul (Turcia), Shanghai Jazz Festivalul (China), Jazz al Parque (Columbia), Festivalul Jazz Jarasum (Coreea de Sud), Festivalul Jazz Kanazawa (Japonia), Festivalul San Javier Jazz (Spania), Guimaraes Festivalul Jazz (Portugalia) și multe altele. De-a lungul carierei sale a colaborat cu multi muzicieni europeni și americani reprezentativi, cum ar fi: Alex Sipiagin, Ari Hoenig, Orrin Evans, Loston Harris, Mark Whitfield, Joe Locke, Bobby Watson, Bruce Cox, Steve Lacy, Steve Grossman, Gary Smulyan, Jon Davis, Clarence Penn, Gene Jackson, Adam Nussbaum, Rick Margitza, Eric McPherson, Billy Harper, Giovanni Mirabassi, Enrico Pieranunzi, Fabrizio Bosso, Flavio Boltro, Rosario Giuliani, Antonio Farao, Franco Ambrosetti, Roberto Gatto, Fabrizio Sferra, Stefano Bataglia.

Iulian Nicolau (RO) este Absolvent al Universității Naționale de Muzică București. Iulian a venit în contact cu muzica improvizată și cu muzica de jazz în urma întâlnirii cu Borislav Petrov, Cătălin Milea și Alex Mann. Printre artiștii cu care a colaborat se numără Mircea Tiberian, Nicolas Simion, Alex Man, Cătălin Milea, Emil Bîzgă, Sorin Zlat. Face parte dintre artistii din noul val al jazzului românesc, câștigătorii Bucharest Jazz Festival 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *