Primul spectacol al stagiunii 2020/2021 de la Teatrul Național Lucian Blaga din Cluj-Napoca se va juca marți, 27 Septembrie 2020 în Studio Euphorion.

Spectacolul Amalia respiră adânc de Alina Nelega, în regia lui Tudor Lucanu, cu îndrăgita actriţă Anca Hanu. Pentru rolul Amalia, Anca Hanu a primit Premiul pentru Cea mai bună actriţă în rol principal la Gala Premiilor UNITER 2015.

Ediţia din acest an a festivalului Întâlnirile Internaţionale de la Cluj – ediţia aniversară cu numărul 10 – va fi reprogramată pentru luna octombrie a anului viitor.

Luna octombrie va aduce pe scenă două spectacole în premieră, bazate pe romanul Demonii de F.M. Dostoievski: Demonii. Începuturi şi Demonii. Spovedania lui Stavroghin, în viziunea regizorului Tudor Lucanu.

Spectatorii vor avea posibilitatea să vadă premierele acestor spectacole atât pe scena mare a teatrului, cât şi online, în regim de live streaming.

Programul va include, de asemenea, și două spectacole în premieră create special pentru mediul online: În oglindă de Radu F. Alexandru, în regia Andreei Iacob, şi Omul din cerc de Matei Vişniec, în regia lui Răzvan Mureşan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *