Satul și țăranul maghiar în pictura transilvăneană

Duminică, 13 August 2017, începând cu ora 16:00, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca va avea loc vernisajul expoziției de pictură intitulată Satul și țăranul maghiar în pictura transilvăneană.

Satul și țăranul maghiar în pictura transilvăneană

Transilvania a fost de-a lungul timpului un adevărat creuzet în care s-au format caractere puternice și remarcabili oameni de cultură și artă,  un loc în care au fost create adevărate capodopere, realizate  de maeștri precum Gidófalvyné Pataky Etelka, Debitzky István, Béla Gy. Szabó, Csoma Ilona, Denis Galloway… personalități care pot fi numite cu mândrie artiști transilvăneni. Selecția prezentată cu ocazia Zilelor Maghiare este promisiunea respectată a unui colecționar iubitor de frumos, ing. Alin Samochiș, care a încercat să adune pe simezele Muzeului Etnografic al Transilvaniei piese unice, foarte puțin cunoscute publicului larg, provenite atât din colecții particulare, cât și din cea a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, care găzduiește cu generozitate această manifestare.

Expoziția, organizată în cadrul Zilelor Culturale Maghiare 2017, va fi deschisă în perioada 13-27 August 2017, de miercuri până duminică între orele 10:00 și 18:00, ultima intrare ora 17:00.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top