Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, împreună cu primăriile şi consiliile locale ale comunelor Gîrbău, Așchileu și Feleacu, invită toţi iubitorii de folclor în perioada 26-27 August 2017 la o serie de evenimente cultural-artistice.

Cea de-a X-a ediție a sărbătorii Fiii satului Gîrbău va debuta sâmbătă, 26 August 2017, când vor avea loc, pe tot parcursul zilei, diverse competiții și concursuri sportive. A doua zi, duminică, 27 August 2017, începând cu ora 15:00, va fi deschiderea oficială a manifestărilor, urmată de un program folcloric, în cadrul căruia vor evolua mai multe ansambluri folclorice și interpreți vocali. CJCPCT Cluj va susține un program folcloric tradițional, cu participarea interpreților Crina Varga, Amalia Codorean Chindriș și Maria Marcu.

Tot în acest sfârșit de săptămână, la Așchileu, vor avea loc zilele comunei. Sâmbătă, 26 August 2017, se va desfășura Cupa comunei la fotbal, iar duminică, 27 August 2017, după slujba religioasă, vor fi înmânate diplome cetățenilor de onoare ai comunei, va avea loc prezentarea monografiei și un microrecital de pricesne. Începând cu ora 14:00, va debuta programul folcloric, unde vor evolua interpreți și ansambluri din județ. Și aici, CJCPCT Cluj va fi prezent cu momente tradiționale, susținute de interpreții: Mariana Morcan, Forian Roșan, Ioana Breda Morar și Raluca Pașcalău, acompaniați de un grup instrumental, alcătuit din Orchestra Cununa Transilvană a instituției de cultură.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj va susține momente folclorice și în cadrul serbării câmpenești din localitatea clujeană Vâlcele. Manifestarea va avea loc duminică, 27 August 2017, și va debuta dimineața cu un campionat de fotbal, urmat de un concurs de gătit. Începând cu ora 15:00 toți iubitorii de folclor sunt așteptați la un spectacol, unde vor evolua ansamblurile folclorice Feleacu și Dor clujean, alături de mai mulți interpreți, printre care Marius Ciprian Pop, Vlăduța Lupău și Mihai Mariș. CJCPCT Cluj va fi reprezentat de interpreții Marian Dascăl, Adrian Buză, Andreea Ciupe și Florian Roșan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *