În perioada 16 – 22 Decembrie 2019, respectiv 24-30 decembrie 2019 călătorii Companiei de Transport Public din Cluj-Napoca vor avea ocazia să asculte fragmente din piese de teatru din dramaturgia universală și românească, în interpretarea actorilor Teatrului Național Cluj-Napoca.

Adriana Băilescu, Ramona Dumitrean, Cătălin Codreanu, Cătălin Herlo, Miron Maxim, Diana Buluga, Petre Băcioiu, Ionuț Caras și Cătălin Codreanu sunt actorii care vor interpreta scenariile realizate de Anca Hațiegan, regia fiind semnată de Andreea Iacob.

Aceste ultime două episoade din cadrul proiectului Săptămâna de teatru în autobus au fost realizate în parteneriat cu Radio Cluj, în studioul căruia au fost înregistrate, și cu Compania de Transport Public Cluj-Napoca. Materialele vor fi difuzate zilnic în autobuse, în perioadele menționate, între orele 10:00 – 12:00 și 19:00 – 21:00.

Proiectul, inițiat în luna martie a acestui an, a prezentat lunar în autobuse diverse înregistrări audio și a făcut parte din seria de evenimente organizate de Teatrul Național Cluj-Napoca pentru celebrarea a 100 de ani de teatru în limba română.

Teatrul Național Lucian Blaga din Cluj-Napoca a fost inaugurat pe data de 1 decembrie 1919. Astfel, evenimentele de aniversare au început cu o ediție specială a evenimentului anual Ziua porților deschise, programată, ca în fiecare an, pe data de 27 martie, cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *