Prin Ordonanța de Urgență numărul 114 din 28 Decembrie 2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene au fost aduse unele modificări Ordonanței de urgență a Guvernului numărul 70/2011 privind măsurile de protecție socială în perioada sezonului rece, pentru persoanele care utilizează pentru încălzirea locuinței gaze naturale, curent electric sau combustibili solizi (lemne).

Astfel, începând 1 Ianuarie 2019, pentru persoanele singure, familiile sau persoanele care se gospodăresc împreună și folosesc pentru încalzirea locuinței gaze naturale, energie electrică sau combustibili solizi se modifică plafonul de venituri lunare până la care poate fi solicitat ajutorul pentru încălzirea locuinței. Noul plafon este 750 lei / persoană, față de 615 lei / persoană cât era anterior.

Restul plafoanelor rămân neschimbate:

  • 1.082 lei pentru persoanele singure, beneficiare de încalzire de la RAT;
  • 786 lei / persoană pentru familiile sau persoanele care se gospodăresc împreună, beneficiare de încalzire de la RAT.

Reamintim cetățenilor municipiului Cluj-Napoca și faptul că la stabilirea venitului net mediu lunar pe membru de familie şi, după caz, al persoanei singure, se iau în calcul toate veniturile realizate de membrii acesteia în luna anterioară depunerii cererii.

Formularele pot fi ridicate de la:

  • Centrul de informare pentru cetățeni;
  • Direcția de Asistență Socială și Medicală;
  • sediul RAT Cluj-Napoca;
  • precum și de la primăriile de cartier: Mănăștur, Mărăști, Iris, Someșeni, Grigorescu – str. Al. Vlahuță, Zorilor și Gheorgheni.

Pentru a beneficia de ajutor pentru încălzirea locuinței în luna în curs, cererile împreună cu actele necesare, se depun până în data de 20 a lunii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *