Risky Business găzduiește semifinala Women Startup Competition în Cluj-Napoca

Sâmbătă, 17 Februarie 2018, Risky Business Ventures va găzdui semifinala Women Startup Competition în Cluj-Napoca.

Risky Business găzduiește semifinala Women Startup Competition în Cluj-Napoca

Toate startup-urile și companiile mici care doresc să concureze pentru șansa de a participa în cadrul finalei din Londra, beneficiind în același timp de feedback și pregătire în domeniul pitching-ului din partea Risky Business se pot înscrie până în data de 10 Februarie 2018.

De ce Women’s Business Competition?

În ciuda progresului continuu și remarcabil în ceea ce privește numărul femeilor în poziții executive sau antreprenoriale, încă mai sunt provocări unice de înfruntat, mai ales în ceea ce privește atragerea fondurilor spre afacerile lor aflate la început de drum. Aceste provocări sunt legate de preconcepții, rețele închise, precum și dificultatea de a găsi mentorat de calitate din partea liderilor din domeniu. Această competiție dorește să ofere femeilor oportunitatea unică de a avea acces la mentorat de înaltă calitate concentrat pe dezvoltarea abilităților hard, în același timp extinzându-le rețelele în domeniile business și financiar. De fapt, competiția nu se adresează startup-urilor compuse exclusiv din femei, ci tuturor echipelor formate din membri de ambele sexe, care au performanțe mai ridicate decât echipele de un singur sex, conform cercetărilor făcute până în prezent.

Pe lângă marele premiu constând în participarea în cadrul finalei din Londra în fața investitorilor, mentorilor și liderilor din domeniul tech, competiția facilitează accesul la posibili investitori, posibili parteneri și clienți. Competiția este deschisă tuturor tipurilor de afaceri aflate la început de drum, nu doar startup-urilor din domeniul tehnologiei. Înainte de competiție, startup-urile selectate vor avea oportunitatea să participe la workshop-uri, culminând cu o pregătire intensă în domeniul pitching-ului pe 16 februarie.

Semifinalele vor avea loc pe 17 februarie. Semifinaliștii vor avea oportunitatea să prezinte în fața unui juriu de antreprenori cu multă experiență, specialiști în business și investitori precum antreprenorul și angel investor-ul Philipp Kandal, Simona Baciu, fondatoare Transylvania College și Simona Gemeneanu, partener la Morphosis Capital.

Prezentările vor dura două minute, fiind urmate de patru minute de întrebări. Mai multe informații despre regulile competiției pot fi găsite pe site-ul Risky Business la secțiunea News. Pe lângă oportunitatea de a prezenta la Londra, premiile mai includ oportunitatea de a prezenta la Codecamp Cluj-Napoca, în fața a peste 1000 de specialiști IT, bilete la JSHeroes și bilete la TEDxEroilor. Printre sponsori se numărăr Transylvania College, Cluj Business Campus, Subway Cluj și Lemnul Verde.

Women Startup Competition este o competiție pan-europeană ținută în următoarele luni în România, Rusia, Italia, Germania, Finlanda, Polonia, Cehia, Ungaria, Austria și Marea Britanie, umate de un Demo Day pentru finaliști în Londra, pe 15 septembrie..

Risky Business este primul fond de investiții și accelerator pre-seed din România cu capital românesc. Peste 30 de oameni de afaceri cunoscuți din România, precum și din Regatul Unit și SUA s-au alăturat Risky Business în calitate de investitori, printre care Andrei Dunca, Philipp Kandal, Corina Dragoi, Dan Pitic și Voicu Oprean.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top