Read & Ride, un proiect de promovare a cititului și sportului, a ajuns la final

Proiectul inedit Read & Ride, desfășurat sub egida Festivalului Internațional de Carte Transilvania (FICT), se încheie după 40 de zile. Gabriel Bota, scriitor și director artistic al FICT, a ajuns la Cluj-Napoca, după ce a traversat zece țări europene pe bicicletă (Ungaria, Slovacia, Austria, Cehia, Germania, Danemarca, Olanda, Belgia, Franța și Spania).

Zece cărți, zece țări și de zece ori mai mult mă bucur că am reușit acest proiect. Europa citește. Am văzut oameni peste tot pe unde am umblat cu cartea în mână: parcuri, bănci, cafenele, terase, maluri de mări și de ocean. Oamenii citesc. Aceasta este realitatea. O altă realitate însă este și aceea că, acasă, oamenii nu o prea fac. De aici s-a și născut ideea Read & Ride, iar marele câștig, la care nici măcar nu am visat înainte să pornesc această călătorie, este acela că am reușit să motivez în mod direct peste 16.000 de oameni să citească și să facă sport. Acestea sunt datele statistice ale mesajelor și aprecierilor primite în cele 40 de zile cât a durat proiectul. Prin urmare, se poate! O idee simplă, după unii «nebunească», s-a transformat într-o scânteie care a aprins pofta pentru lectură și sport. Și asta poate să ne dea speranța că nu chiar totul este pierdut din viitorul pe care nici măcar nu l-am trăit încă, dar cu toții ne dorim să fie mai bun!, a declarat Gabriel Bota.

Read & Ride, un proiect susținut de Rondocarton, I Love Cluj și Puremotion, are ca scop promovarea lecturii și vine în întâmpinarea celei de-a V-a ediții a Festivalului Internațional de Carte Transilvania, care va avea loc în perioada 3-8 Octombrie 2017, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top