Proiectul de cercetare „COVID-19 RoEIM” dezvoltat de UBB a fost premiat la o competiție internațională

Portalul pentru monitorizarea impactului pandemiei de COVID-19 asupra economiei creat de cercetătorii Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca a fost premiat recent în cadrul competiției internaționale cu tema Flattening the Curve: COVID-19 Data Challenge, organizată de QED Group și Center for Global Data Visualization (CGDV) și sprijinită de Georgetown University din Washington DC (SUA).

Proiectul de cercetare „COVID-19 RoEIM” dezvoltat de UBB a fost premiat la o competiție internațională

Competiția a fost deschisă studenților și profesioniștilor din mediile academic și privat din întreaga lume, fiind înscrise peste 90 de proiecte de analiză și vizualizare a datelor legate de pandemie în aproape 40 de țări.

Portalul creat de cercetătorii UBB, denumit COVID-19 – Romanian Economic Impact Monitor (COVID-19 RoEIM) a obținut mențiune (Honorable Mention) la categoria Professionals.

Proiectul a fost realizat de o echipă formată din Bálint Csaba, Csala Dénes, Nagy Bálint Zsolt, Rácz Béla-Gergely și Csíki Ottó, coordonați de Szász Levente.

Rezultatele proiectului de cercetare pot fi consultate în timp real pe platforma online COVID-19 RoEIM (econ.ubbcluj.ro/coronavirus), iar informațiile sunt disponibile în limbile română, maghiară și engleză.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top