Miercuri, 4 Decembrie 2019, începând cu ora 17:00, la Centrul de Cultură Urbană Casino din Parcul Central Simion Bărnuțiu va avea loc prima dezbatere CIIC având ca temă Spațiul public clujean în transformare. Dezvoltări recente și direcții pentru viitor.

Prima dezbatere CIIC cu experți naționali și internaționali

Aceasta este prima dezbatere CIIC având ca invitați experți naționali și internaționali. Aceștia sunt arhitectul Lance Jay Brown – președintele Consorțiului pentru Urbanizare Durabilă, Ralf Alwani – director Urban Scale Interventions, Șerban Țigănaș – secretar general al Uniunii Internaționale a Arhitecților, Daniela Maier – președinte al Ordinului Arhitecților din România filiala Transilvania. De asemenea, arhitectul Vlad Sebastian Rusu va prezenta proiectul pentru revitalizarea Parcului Feroviarilor.

Dezbaterea va fi moderată de Ovidiu Cîmpean, coordonatorul CIIC.

Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) a fost lansat în urmă cu doi ani, fiind un laborator de idei, permanent, în care se dezvoltă și se testează diferitele forme de colaborare între actorii din oraș, cu scopul de a încuraja participarea clujenilor la viața orașului și de a promova discuții privind proiectele de dezvoltare urbană.

Dezbaterea CIIC din 4 Decembrie 2019 este parte a proiectului Creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni – ANTO – CIIC.
Proiectul are două componente:

– design-ul, dezvoltarea si implementarea unui sistem electronic de digitalizare și simplificare a serviciilor publice oferite cetățenilor Municipiului Cluj-Napoca prin implementarea funcționarului public electronic si virtual – ANTONIA.

– utilizarea Centrului de Inovare și Imaginație Civică în planificarea strategică a proceselor de inovare socială, pentru creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor oferite cetățenilor municipiului Cluj-Napoca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *