Premieră absolută pe aeroportul clujean: pasagerul cu numărul 2.000.000 a fost înregistrat joi

Președintele și vicepreședintele Consiliului Județean Cluj au participat joi, 21 Septembrie 2017, la ceremonia prilejuită de atingerea unui nou prag al traficului anual de pasageri, cel de două milioane, o premieră absolută pentru Aeroportul Internațional Avram Iancu (Cluj). Pasagerul cu numărul 2.000.000 a aterizat pe aeroportul clujean în jurul orei 13:25, venind de la Varșovia, cu o cursă LOT Polish Airlines (LO).

Atingerea acestui nou prag vine după ce, în luna iunie a anului în curs, regia aflată sub autoritatea Consiliului Județean (Cluj) a sărbătorit pasagerul cu numărul 1.000.000, cifră care a fost atinsă cu două luni mai repede comparativ cu anul 2016, respectiv cu jumătate de an mai devreme decât în urmă cu șapte ani, atunci când Aeroportul atingea pentru prima oară acest prag.

Este un moment fericit pentru Cluj și pentru întreaga regiune, o nouă dovadă a faptului că suntem pe drumul cel bun în ceea ce privește viitorul Aeroportului, acest veritabil catalizator al dezvoltării economice a întregii zone. El este rezultatul firesc al unei strategii ambițioase și al investițiilor extrem de consistente pe care le-am realizat în mod continuu la Aeroport. Desigur, sprijinul nostru va continua, următoarea țintă fiind cea de șapte milioane de pasageri, nivel preconizat pentru anul 2030, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

În ceea ce privește nivelul estimat al traficului aerian de pe Aeroportul Avram Iancu (Cluj), se preconizează ca la finalul anului 2017 acesta să ajungă la aproximativ 2,8 milioane de călători.

Pentru consolidarea poziției înregistrate în acest moment de aeroportul clujean dar și în vederea unei optime gestionări a unui număr de pasageri aflat într-o continuă creștere, Consiliul Județean Cluj și Aeroportul Internațional Avram Iancu (Cluj) au luat deja o serie de măsuri printre care se numără reconfigurarea părţii de plecări externe, înființarea a două noi porți de îmbarcare la etaj și construirea a trei locuri noi de parcare a aeronavelor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top