Studenții Universității Babeș-Bolyai își pot depune, până în data de 19 Mai 2019, dosarele pentru obținerea unui loc în cadrul celei de-a șaptea ediții a Programului Oficial de Internship al Guvernului României, program prin care pot dobândi experiență în administrația publică centrală.

Studenții și absolvenții de studii superioare au la dispoziţie, în acest an, 200 de locuri disponibile în Guvernul României, ministere, instituții și autorități ale administrației publice centrale.

Înscrierile se fac online, iar condițiile de participare, precum și formularul de înscriere sunt disponibile pe website-ul internship.gov.ro. Rezultatele finale ale selecţiei vor fi anunţate în data de 28 Iunie 2019, urmând ca perioada de practică să fie cuprinsă între 15 Iulie 2019 şi 13 Septembrie 2019.

În cadrul programului de internship studenții vor petrece, timp de două luni, opt ore / zi în instituțiile incluse în program pentru a învăța modul de funcționare și organizare a administrației publice.

Participanții vor primi o indemnizație lunară pentru internship în valoare de 2080 de lei brut, perioada de desfășurare a programului de internship fiind considerată vechime în muncă.
La finalul perioadei de internship, participanţii vor primi un certificat din partea Guvernului României şi, la cerere, o scrisoare de recomandare din partea tutorilor.

Universitatea Babeş-Bolyai va găzdui, în data de 8 mai 2019, de la ora 10.00, în Aula Magna o prezentare a acestui Program Oficial de Internship al Guvernului României.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *