Sâmbătă, 7 Octombrie 2017, și duminică, 8 Octombrie 2017, începând cu ora 20:00, Reactor de creație și experiment din Cluj-Napoca te invită la avanpremiera și premiera spectacolului de teatru intitulat Planeta Manipulare s01.

Planeta Manipulare s01

Dramaturgia: Lorena Copil. Regia: Delia Gavlițchi. Scenografia: Oana Cernea. Sculptura: Florin Marin. Video: Andra Salaoru.

În distribuție: Andreea Ajtai, Csepei Zsolt și Robert Gutunoiu.

Te trezești. Îți deschizi contul de Facebook. Verifici mesajele (ne)primite. Dai Scroll Down înainte să te ridici din pat. Like. Share. Invite. În sufragerie, televziorul merge întruna pe Antena 3. Sau TVR1. Sau Realitatea. La chioșcurile de ziar nu se mai vinde Adevărul. Cineva, undeva, vinde două tigăi la preț de… două tigăi și un cuțit. Spui Hai că mă grăbesc, n-am timp, ești indiferent. Spui Ești frumoasă, obții un sărut. Spui Mulțumesc. Te rog. Îmi pare rău, ești slab, ești vulnerabil, ești de pe altă planetă.

Cam așa arată lumea pe Planeta Manipulare S01, noua producție Reactor de creație și

experiment regizată de către Delia Gavlițchi în cadrul platformei Teen Spirit – platforma dedicată adolescenților și problemelor cu care aceștia se întâlnesc în viața lor de zi cu zi. Spectacolul este construit în jurul diferitelor forme de manipulare și portretizează situații simple, ca o succesiune de episoade desprinse din cotidian (o întâlnire, un dialog cu mama, o discuție purtată online), în care granița dintre manipulator și manipulat devine din ce în ce mai neclară.

Structura și, implicit, direcția spectacolului, au la bază o serie de discuții purtate cu adolescenți pe parcursul a trei săptămâni, privind manipularea și chipurile pe care aceasta le poate lua în relațiile interumane obișnuite, de tip părinte-copil, elev-profesor sau iubit-iubită. Cum ne influențăm unii pe alții prin cuvintele și faptele noastre? Cât de conștienți suntem de impactul pe care îl avem asupra celuilalt?

Cum folosim aceste lucruri în favoarea noastră? Acestea au fost câteva dintre întrebările pentru care s-au căutat răspunsuri, situații și imagini care au dus, treptat, la clădirea Planetei Manipulare – sezonul 1.

Așadar, dacă vrei să afli cum se schimbă raportul manipulator-manipulat într-o relație și ce se întâmplă cu un individ când acesta devine un simplu obiect, sau dacă vrei, pur și simplu, să pornești într-o călătorie prin spațiu, ești așteptat pe Planeta Manipulare S01.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top