Petr Borkovec, invitat de onoare la Festivalul Internațional de Carte Transilvania

Scriitorul Petr Borkovec din Republica Cehă este invitat de onoare la Festivalul Internațional de Carte Transilvania, unde va susține o lectură publică și un dialog cu cititorii moderat de traducătorul său în limba română, Mircea Dan Duță.

Petr Borkovec, invitat de onoare la Festivalul Internațional de Carte Transilvania

Petr Borkovec (17 Aprilie 1970, Louňovice pod Blaníkem, Republica Cehă) este poet, traducător şi jurnalist. A studiat limba şi literatura cehă la Facultatea de Ştiinţe Umaniste a Universităţii Caroline din Praga. Poemele sale au fost traduse în aproape toate limbile europene, iar volume din creaţia sa au apărut, printre altele, în Austria şi Italia. Petr Borkovec a tradus în principal poezie rusă din secolul al XX-lea, inclusiv din creaţia poeţilor ruşi din emigraţie. Este laureat al premiilor Jiří Orten (1994 – pentru volumul Ochoz / Galerie), Hubert-Burda-Preis și Norbert-C.-Kaser-Preis (2001 – pentru traducerea în germană a volumului Polní práce / Muncile câmpului), Tomáš Hrách (2002 – pentru traducerea Eschil, Orestia, împreună cu Matyáš Havrda) şi al prestigiosului premiu Josef Jungmann pentru traducerea unei părţi din creaţia lui Vladislav Hodasevici.

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Internațional de Carte Transilvania se va desfășura în perioada 3-8 Octombrie 2017 în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top