Ajuns la ce-a de-a VII-a ediție, evenimentul Seri de vară clujene, organizat de Primăria municipiului Cluj-Napoca, s-a desfășurat pe durata a trei week-end-uri din luna august: 11- 12 August 2017 – seri de operetă și muzică ușoară în cartierul Mărăști, 18-19 August 2017 – seri de folk pe plaja Grigorescu și 25-26 August 2017 – seri de jazz și muzică live în Piața Muzeului.

Seri de vară în alte lumi și Seri de vară în alte timpuri au fost cele care care au deschis șirul evenimentelor din acest an, evenimente care au strâns peste 1.500 de persoane în ambele seri.

Astfel au fost activate două noi locuri din oraș, amfiteatrul Bazei Sportive Gheorgheni unde a avut loc atât un workshop de dans hula susținut de Anna Maria Balazs, dar și La Contessa Maritza – arii și duete din opere celebre. Cea de-a doua locație a fost parcul de pe strada Dâmboviței din Mărăști, unde soliștii Fang Shuang (semifinalist Românii au talent) și Paula Coteț – câștigătoare a mai multor concursuri naționale și internaționale de muzică clasică, ușoară și romanțe i-au transpus pe cei prezenți în cu totul altă lume, cea de odinioară cu melodii de altădată.

Cel de-al doilea weekend al Serilor de vară clujene a strâns în cele două seri peste trei mii de persoane la evenimentul Folk happening on the beach, un eveniment devenit deja o tradiție îndrăgită de clujeni. Pe plaja Grigorescu au urcat pe scena trupa Boemis, Magda Puskas, Rareș Suciu, Raluca Marinescu, Ioana Mureșan, Adriana Andreica, Andrada Jucan, Florin Grec, Duo Mignon, Cristina Pătrașcu, Dudu Isabel și Cătălin Condurache, evenimentul încheindu-se cu un splendid foc de tabără și atmosferă de Vama Veche cu chitară și cântece de suflet.

Ultimul weekend al Serilor de vara clujene a fost găzduit în boema Piața Muzeului, așa cum am fost obișnuiți an de an. Le Minion, Socol, Vlad Bretan, Renata Burca, Eddy Cos, Natif și Edina Jazz Quartet sunt artiștii care au urcat pe scenă și au dat un plus de farmec locației.

Întreg evenimentul a strâns peste cinci mii de persoane și a fost organizat de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, serile de operetă și muzică ușoară i-au avut ca parteneri pe Scena Urbană, cele de folk pe Asociația Citadela Artelor, serile din Piața Muzeului pe Big Time Production, iar sponsorii ce l-au făcut posibil au fost: Banca Transilvania, Bergenbier, Pepsi, Vodafone Romania și Coral Impex.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top