Joi, 5 Martie 2020, începând cu ora 19:00, în studioul de concerte al Academiei Naționale de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca va avea loc un concert cu narațiune intitulat Peer Gynt.

Peer Gynt – odiseea fantastică a unui anti-erou

Raluca Rad alături de colegii ei, Bernadette Czumbil, Emanuel Roșca, Ahmad Selman, Noemi Veres și Ștefana Țițeica invită publicul să descopere, călăuzit de narațiune, universul poemului dramatic Peer Gynt cu fragmente din versurile lui Ibsen și din muzica lui Grieg.

Peer Gynt, eroul celebrului poem dramatic al norvegianului Henrik Ibsen este prezentat într-un format de concert deosebit, care îmbină muzica instrumentală cu cea vocală și cu texte vorbite. Tânărul țăran norvegian, îngâmfat și mincinos, trece prin nenumărate aventuri care îl duc de pe meleagurile natale în lumea fantastică a trolilor și până pe țărmurile Africii, în permanentă căutare de sine. La sfârșitul unui vieți irosite, Peer găsește izbăvire în dragostea neclintită a devotatei Solveig, care l-a așteptat la coliba din pădure timp de treizeci de ani. Muzica de scenă a lui Edvard Grieg pentru piesa lui Ibsen urmărește în culori vii zbuciumatul drum al vieții lui Peer Gynt. Cântecul lui Solveig este poate cea mai celebră lucrare muzicală a marelui compozitor norvegian.

Durata spectacolului: 75 de minute, fără pauză.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *