În perioada 2 Mai 2019 – 31 Iulie 2019, Fundația Părinți din România, cu sprijinul financiar al Consiliului Local Cluj-Napoca și al Direcției de Asistență Socială și Medicală Cluj, derulează proiectul comunitar intitulat PEDITEL 1791- telemedicina salvează vieți. Sfat medical pediatric prin telefon, gratuit non stop.

În 2019 se estimează că vor fi ajutați o sută de mii de copii, oriunde s-ar afla, prin soluția inovatoare de telemedicină oferita de PEDITEL 1791.

Peditel 1791 este un call center pediatric care oferă sfaturi medicale în regim, non–stop, funcționează național și internațional, fiind o inițiativă comunitară a Fundației Părinți din România.

Serviciul gratuit PEDITEL1791 este deservit de 15 medici specialiști/primari. Programul de lucru este structurat pe 3 ture și o gardă are 7/10 ore. Serviciul funcționează non stop, fiind deservit de un medic / tură sau gardă. Serviciul dispune de 26 de protocoale medicale, o centrală telefonică tip VOIP și un soft medical. Apelurile sunt preluate în ordinea cronologică a intrării în centrală.

Peditel 1791 se adresează oricărui părinte care dorește să obțină un sfat medical pentru afecțiuni fără risc vital pentru copilul său, NU pentru urgențe care se vor adresa 112 și Unităților de Primiri Urgențe.

PEDITEL 1791 este o inițiativă comunitară de implicare socială, implementată de către Fundația Părinți din România.

Sfaturile acordate de medicul de gardă sunt sfaturi de intervenție rapidă. Peditel 1791 NU este o alternativă la 112.

Pentru a veni in sprijinul tuturor copiilor, Peditel se poate apela din toate rețelele fixe și mobile, de oriunde din lume, la numarul fix cu tarif normal +4 0377 771 111, sau național- apel cu tarif normal la 1791 în rețeaua: Vodafone, Orange, Telekom și apel gratuit în rețeaua Digi la *1791.

Fundația Părinți din România a fost înființată în anul 2005 ca un grup de inițiativă al părinților din Cluj, coagulați în jurul site-ului www.parinticlujeni.ro, cu scopul de a informa și a reprezenta clujenii cu copii, viitorii parinți, precum și pe toți cei interesați de problemele copiilor din județ. Din 2009, grupul de părinți clujeni s-a transformat în Fundația Părinți Clujeni, care în 2012 a devenit Fundația Părinți din România. Misiunea fundației este de implicare în comunitate și capacitarea tuturor factorilor interesați: comunitate, autorităti, companii de a găsi soluții pentru o viață mai bună, prin valori ca: integritate, respect, empatie, responsabilitate și civism. Fundatorul fundației este antreprenorul clujean Cătălin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *