Peste trei sute de elevi de clasele a XI-a și a XII-a din mai multe județe ale Transilvaniei au experimentat, în perioada 19-22 Septembrie 2019, viața de student la Universitatea Babeș-Bolyai în cadrul programului Weekend lung pentru liceeni.

Destinat liceenilor cu rezultate bune la învățătură din oraşe mici, programul a avut menirea de a le oferi elevilor un prim contact cu mediul universitar, cu viața de student, dar și cu oferta educațională a UBB.

Elevii și profesorii însoțitori au fost cazați într-unul dintre căminele Universității Babeș-Bolyai și, pe parcursul celor patru zile, au participat la cursuri și seminarii interactive susținute de cadrele didactice ale UBB, au desfășurat diverse activități extracurriculare gestionate de studenți ai Universității, au luat masa la Cantina din Complexul Hașdeu și s-au bucurat de o noapte a muzeelor UBB, organizată special pentru ei.

Datorită Weekendului lung pentru liceeni, pot spune că acest an şcolar este unul reuşit. Căldura cu care am fost întâmpinaţi şi integrarea foarte firească în grupul de studenţi voluntari au avut un impact pozitiv asupra noastră, ne-am simțit ca într-o familie. Cursurile predate de profesorii universitari, seara de boardgames unde am avut ocazia să râdem cu “cei mari”, vizitarea Observatorului astronomic sau vânătoarea de lilieci, unde am descoperit lucruri noi într-un mod distractiv, au făcut ca aceste patru zile la UBB să fie absolut extraordinare, este impresia cu care a plecat acasă Laurenţiu Dan, elev al Colegiului Național Avram Iancu Ștei.

Weekend-ul lung pentru liceeni face parte dintr-o serie de activități educative și interactive dedicate elevilor și organizate în perioada septembrie–noiembrie 2019, în cadrul proiectului intitulat Optimizarea accesului și a integrării tinerilor în mediul academic și pe piața muncii–InclusUBB, finanţat din Fondul de Dezvoltare Instituţională destinat universităţilor de stat – FDI 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *