Patru noi sectoare de drumuri județene vor beneficia de ample lucrări de modernizare

Patru noi sectoare de drumuri județene administrate de instituția noastră vor beneficia în plus de ample lucrări de reabilitare și modernizare, urmare a atragerii de către Consiliul Județean Cluj a unor sume suplimentare.

Drumurile județene ce vor beneficia, astfel, de lucrări în profunzime, începând de la fundație și terminând cu așternerea a două straturi de asfalt, sunt DJ 161E / Habadoc – Buza-Feldioara – Hodaie, DJ 107F / limită județ Alba – DN 1F Luncani, DJ 109D (DJ 161) / Jucu de Sus-DN 1C și DJ 182E / Chiuiești – Mănăstirea Cășiel.

Vestea bună pentru clujeni e aceea că, începând cu anul viitor, după finalizarea lucrărilor, aceste patru artere se vor prezenta în condiții excelente, la un nivel tehnic și funcțional extrem de ridicat, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Necesitatea derulării acestor lucrări de modernizare, a căror valoare totală este de circa 15 milioane de lei, a fost determinată de starea avansată de degradare a părții carosabile, generată atât de structura slabă cât și de traficul intens desfășurat. În momentul de față, cele patru drumuri sunt afectate de multiple degradări de suprafață – fisuri și crăpături, denivelări, suprafețe fără aderență… precum și defecte care afectează capacitatea portantă, respectiv planeitatea suprafeței de rulare, motiv pentru care acestea nu mai respectă condițiile tehnice de utilizare în siguranță.

Principalele lucrări de modernizare a acestor drumuri constau în realizarea de fundații, așternerea stratului de piatră spartă, edificarea de poduri și podețe, executarea de ziduri de sprijin și acostamente, amenajarea de racordări la drumurile laterale, tăierea vegetației de pe marginea drumului, turnarea covorului asfaltic și a stratului de uzură, respectiv executarea de marcaje și semnalizări rutiere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top