Un nou parc modern a fost creat în Municipiul Cluj-Napoca în zona Între Lacuri. Proiectul a fost finanțat din fonduri europene, prin POR 2014-2020. Valoarea toatală a acestuia este de 11.110.587,54 lei, din care 9.431.345,35 lei este valoarea nerambursabilă.

Parcul Între Lacuri, un nou loc de recreere modern pentru clujeni

Felicit firmele care au executat lucrări în acest parc pentru că au terminat lucrările mai repede decât era programat astfel încât clujenii să beneficieze de un spațiu de 1 hectar de teren care reprezintă o oază de verdeață într-un cartier foarte important al Clujului. Sunt 165 de arbori plantați aici, de asemenea sunt prize pentru încărcarea bicicletelor electrice, sistem de telegestiune pentru iluminatul public, toaletă automată, facilități de joacă pentru copii, teren de sport și multe altele. Eu le doresc clujenilor să se bucure de acest parc, atât cât pot, în condițiile permise de autorități, a afirmat primarul Emil Boc.

Lucrările au fost demarate în 27 august 2019 și au fost realizate de Asocierea Nord Conforest SA cu Eco Garden Construct și Proiect Construct Regiunea Transilvania SRL. Valoarea contract proiectare +executie =9.339.949,53 lei.

Parcul are o suprafață de 9450 mp. Este prevăzut cu mobilier modern, iluminat public cu tehnologie LED și telegestiune (poate fi controlat printr-o aplicație de pe telefonul mobil), sistem automat de irigații, sistem de supraveghere video, panou de afișaj electronic și stație de încărcare pentru biciclete/trotinete electrice.

Au fost plantati 165 de arbori și 400 metri de gard viu, flori și arbuști.

Parcul cuprinde:

  • zone cu echipamente de fitness/ joacă – 380 metri pătrați
  • alei pietonale principale din granit – 1120 metri pătrați
  • zone sport și joacă din cauciuc poliuretanic – 1220 metri pătrați
  • alte amenajări: fântână arteziană pavimentală cu jeturi de apă și iluminare LED, pavilion în zona terenului de sport, toalete automate etc..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *