Joi, 4 Octombrie 2018, începând cu ora 18:30, Cărturești din Iulius Mall Cluj te invită la lansarea cărții intitulată Familar Place de Ovidiu Gordan.

Ovidiu Gordan - Familar Place

Ovidiu Gordan este artist vizual și fotograf independent stabilit în Șimleu Silvaniei, din județul Sălaj. Între 2007 și 2017 a fotografiat prin barurile, curțile și apartamentele din orasul natal, dar și în județele Cluj și Bihor, stranietatea familiarului. O selectie de 52 de imagini se afla acum în cartea Familar Place, publicată în urma unei campanii de crowdfunding.

Fotografiile de familie au cam aceleași caracteristici ca toate lucrurile care ne fac nostalgici. E obiectul, fotografia în sine, și apoi e amintirea legată de obiect. Eu abordez fotografia oarecum similar cu pozele astea de familie, dar în sens invers. Am deja amintirea și acum caut, sau mai degrabă aștept ca amintirea să se manifeste, a declarat Ovidiu Gordan.

A surprins stranietatea familiarității în orașul ăsta de care nu a auzit multă lume: un bărbat în vârstă proptit lângă o Dacia albă, în mijlocul unui câmp cuprins de ceață, un bar cu lambriuri demodate și cu fețe de masă bleu, o femeie cu un sacou negru, auster, care merge spre cimitirul de pe deal, într-o zi însorită. Sunt locuri și oameni pe care i-ai putea plasa ușor în anii ‘90, care trăiesc în afara bulei noastre, dar cu care suntem, de fapt, vecini de timp și spațiu, a declarat Diana Meseșan (Scena9).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *