Opera Naţională Română din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Asociația Culturală Opera 2 You, au plăcerea de a invita publicul clujean la o nouă ediție a emblematicului și strălucitorului festival liric în aer liber, Opera Aperta.

Opera Aperta

Duminică, 2 Septembrie 2018, începând cu ora 20:00, și marți, 4 Septembrie 2018, începând cu ora 20:00, Piața Unirii din Cluj-Napoca va fi din nou cuprinsă de magia lirică a două spectacole excepționale de operă, prezentate în premieră pe scena neconvențională: Elexirul dragostei de Gaetano Donizetti și Turandot de Giacomo Puccini.

Opera cum nu ați mai văzut-o vreodată! este promisiunea Opera Aperta, care vă va surprinde cu fascinația, armonia și unicitatea artistică a două dintre cele mai îndrăgite titluri ale repertoriului liric universal, în interpretarea unor distribuții internaționale impozante, ce-i aduce în fața publicului pe artiștii Operei Naționale Române din Cluj-Napoca și invitații săi speciali. Ambele evenimente sunt dedicate întregii cetății clujene, oferind acces liber publicului spectator.

Prima seară muzicală poartă amprenta compozitorului Gaetano Donizetti care ne va cuceri picătură cu picătură, într-o reprezentație savuroasă a spectacolului ”Elixirul dragostei”, aflat sub semnătura regizorului italian Matteo Mazzoni și prezentat în premieră pe scena clujeană în luna februarie 2018. Invitatul special al serii va fi bas-baritonul Zoltán Nagy, un fin interpret liric și actor versatil, absolvent al Academiei de Muzică Gheorghe Dima, aclamat pe marile scene ale lumii și deținător al titlului de cel mai tânăr solist al Wiener Staatsoper. Alături de interpretul rolului Dulcamara – șiretul comerciant al elixirului magic, distribuția completă a spectacolului-eveniment se bucură de participarea soliștilor clujeni Lucia Bulucz (Adina), Eusebiu Huțan (Nemorino), George Godja (Belcore), Oana Trîmbițaș (Giannetta), Alin Barna (Notarul), acompaniați de Orchestra și Corul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca. Bagheta îi revine distinsului dirijor David Crescenzi. Spectacolul este prezentat în parteneriat cu Teatrul Csokonai Színház din Debrecen, în cadrul proiectului Opera Aperta, realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca și susținut de Ministerul Culturii și Identității Naționale, în cadrul Anului Centenar.

Farmecul orientului îndepărtat ne va cuprinde în mrejele sale în cea de-a doua seară a evenimentului prin povestea emoționantă a prințesei Turandot, în ultima și cea mai apreciată capodoperă semnată de Giacomo Puccini.

Spectacolul o are ca invitată specială în rolul titular pe celebra soprană coreeană Lilla Lee, o interpretă veritabilă a neînduplecatei prințese Turandot, care a făcut-o celebră la nivel internațional. Îi vor fi alături pe scenă soliștii Irina Baianț (invitată, debut) – tânăra soprană română, câștigătoare a numeroase concursuri naționale și internaționale, care impresionează prin impozantele sale calități vocale (Liù), Hector Lopez (Calaf, Principele necunoscut), Simonfi Sandor (Timur), Cristian Hodrea (Ping), Eusebiu Huțan (Pong), Cristian Mogoșan (Pang), Petru Burcă (Un mandarin), Ruslan Bârlea (invitat – Împăratul Altoum), Mihai Lupu (Principele Persiei), Adriana Țidor (Călăul), acompaniați de Orchestra și Corul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, alături de Corul Junior-Vip al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca și al Colegiului de Muzică Sigismund Toduță Cluj-Napoca, Dirijor: Anca Mona Mariaș. Regia artistică este semnată de Rareș Trifan, iar scenografia îi aparține lui Mihai Ciupe. Partitura ce poartă inconfundabila amprentă a compozitorului italian se va bucura de coordonarea muzicală autentică a dirijorului David Crescenzi. Spectacolul este prezentat în cadrul proiectului Opera Aperta, realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca și susținut de Ministerul Culturii și Identității Naționale, în cadrul Anului Centenar.

Sunteți, așadar, invitații speciali a două spectacole captivante, bogate în culoare, romantism și umor, dramă și pasiune, precum și multe surprize pregătite pentru cadrul inedit al aerului liber.

O tradiție muzicală unică în țară, ce reunește și încântă spectatorii în epicentrul cultural al orașului, OPERA APERTA se află la cea de a patra sa ediție, impresionând an de an prin spectacole extraordinare montate în aer liber, în fața a mii de spectatori dornici să resimtă pulsul vivant al operei. Asemeni edițiilor sale anterioare, Opera Aperta 2018 oferă acces liber publicului larg, din dorința de a împărtăși bucuria și farmecul liric întregului oraș.

Acces gratuit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *