Vineri, 6 Octombrie 2017, începând cu ora 20:30, la Cinema Florin Piersic din Cluj-Napoca va avea loc proiecția filmului intitulat Octav (2017).

Octav (2017)

Evenimentul își propune să facă cunoscut publicului clujean un film aparte în peisajul cinematografic românesc, prin îmbinarea dintre emoţie şi nostalgie. Filmul reprezentând o declarație de celebrare a vieții, ce transpune o serie de imagini calde și poetice despre România.

Spectatorii din Cluj Napoca vor avea, astfel, ocazia să vizioneze filmul în compania lui Marcel Iureș, actorul principal din Octav, Alessia Tofan, personajul feminin principal, Eric Aradits (care îl joacă pe Octav în copilărie) și a regizorului Serge Ioan Celebidachi, care este și co-scenaristul acestui film și a lui James Olivier, co-scenarist.

Filmul spune povestea lui Octav (Marcel Iureș), un bărbat în vârstă, care se reîntoarce la conacul copilăriei sale aflat undeva în zona rurală a României, cu dorința de a-l vinde. Ajuns aici, după o absență de zeci de ani, o fetiță ce-i pare cunoscută îl poartă într-o călătorie minunată în timp, înapoi la anii copilăriei sale pentru a-l ajuta să-și redescopere bucuria de a trăi.

Pelicula a fost selecționată în cadrul prestigiosului Festival Internațional de Film de la Montreal, Canada, 2017, la secțiunea Focus on World Cinema, un festival de tradiție pentru cinematografia mondială, aflat la cea de-a 41 ediție.

Filmul Octav, în regia lui Serge Ioan Celebidachi, are o distribuție de excepție: Marcel Iureș, Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu, Lia Bugnar, Ioan Andrei Ionescu, Maria Obretin, Ștefan Velniciuc, Mihai Dinvale, Roxana Guttman, Silviu Biriș, Dana Rogoz, Alexandru Mandu, Alex Bogdan, Eric Aradits, Alessia Tofan…

Filmările au avut loc în perioada 21 martie – 30 aprilie 2016, la Câmpulung Muscel și la Studiourile Cinematografice București (Buftea).

Coproducție România — Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (producător Adela Vrînceanu-Celebidachi), filmul Octav este clasificat cu AG (Audiență Generală).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top