Nu mai puțin de 38 de drumuri județene au beneficiat de lucrări de modernizare sau întreținere în primele opt luni ale anului

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, împreună cu conducerea Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat al județului, au analizat stadiul la zi al programelor de lucrări de modernizare și reabilitare, respectiv de întreținere a drumurilor județene derulate în primele opt luni ale anului. În toată această perioadă s-a finalizat execuția sau se află în plină desfășurare lucrări pe nu mai puțin de 38 de drumuri județene.

Sfârșitul verii, cel puțin din punct de vedere calendaristic, impune realizarea unui bilanț al lucrărilor pe drumurile județene. Am solicitat societăților de profil să profite la maxim de fiecare zi călduroasă, astfel încât să putem finaliza în condiții optime cât mai multe dintre lucrările inițiate, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Dintre cele 38 de drumuri, pe 13 se află în derulare ample lucrări de reabilitare și modernizare, în timp ce pe alte 25 s-au finalizat sau se derulează în continuare lucrări de întreținere curentă și periodică.

În ceea ce privește ordinea de prioritate în reabilitarea drumurilor județene, aceasta a fost stabilită în baza unor criterii obiective, respectiv starea de degradare a drumurilor, intensitatea traficului rutier și condițiile în care se desfășoară acesta, obiectivul tuturor acestor lucrări fiind acela de îmbunătățire a infrastructurii rutiere în vederea impulsionării dezvoltării economico-sociale a întregului județ.

În acest scop, atât lucrările de reabilitare și modernizare a drumurilor județene cât și cele de întreținere curentă și periodică au vizat toate zonele din județ, intervenindu-se atât pe drumuri care asigură legătura directă cu municipiul reședință de județ sau cu celelalte centre urbane, cât și pe drumuri de mare importanță din punct de vedere turistic ori cu un aport important în economia județului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top